Lom: Rundtur til Randsverk, og opp bakken til Juvasshytta

Lom: Ditt nærmeste ferieland. Vi syklet både den fenomenalt flotte runden Lom – Lalm – Randsverk – Lom, og den brutale klatringen opp til Juvasshytta.

Her er en kronologisk oppramsing av hver minste detalj fra helgen i Lom:

Fredag


Fredag = taco. Og øl og potetgull, og «Nytt på nytt» på en bitteliten hytte-TV med elendig lyd. Fotograf Kristoffer hadde ordnet alt til vi kom fram. Luksus!


Velstand.

Lørdag

Det var meldt glimrende (og uvanlig varmt) høstvær, og en perfekt dag for denne runden (Google-kart her):


Frokostkaffestopp på Bakeriet i Lom.


Og vi er i gang! Vi sto tidlig opp for å få med oss morgentåken. Øyvind er lekker og rask, som alltid.

Så ble det sol. Skikkelig nedtur for Rapha-estetikere.


På hjul.


Hygge.


I tåken nede i dalbunnen bedriver middelklassen sine liv.


Og derrr var det slutt på asfalten, og tid for grov grus.


Høst.


Grusveien på nordsiden av Vågåvatnet. Ingen trafikk.


Støting? Neiiida.


Bjarte. Pro.


Mot østenden av Vågåvatnet.


Vågåvatnet.


Det var så flott at Bjarte måtte ta bilde.


Trillekonk! Veldig populært. Siden jeg veier 30-40kg mer enn Bjarte og Øyvind (tilsammen), vinner jeg alltid lett, og kan sitte oppreist og ta bilder.


Lunsj på Randsverk: Baguette og kolabrus. Og sol! Bakkene opp fra Heidal var seige.


På vei mot Lemonsjøen. Det ser likt ut overalt. Øyvind storkoser seg.


På vei mot Lemonsjøen. Det ser likt ut overalt. Øyvind storkoser seg.


Snart nedoverbakke!


Ferdig med nedoverbakke.


Avstikker mellom Garmo og Lom. Fin-fin grusvei.


Øyvind gir alt for fotograf Kristoffer (Øyvind til venstre).


Tempo. Neida.


Øyvind gleder seg til pizza.


Ny asfalt på RV15.

Etterpå skulle vi spise den sagnomsuste pizzaen på Bakeriet i Lom, men der var det stengt. Da ble det pizza på Nordal Turistsenter. De sparer ikke på osten!

God morgen, Lom! Vi er i slaget etter gårsdagens oppvarming, og gleder oss skikkelig til bakken opp til Juvasshytta!


Bakeriet var stengt da vi ville ha frokost.


Fossheim hadde frokostbuffet til 100kr. Suksess! Her er Bjartes tallerken med en pannekake med hvert syltetøy. I tillegg gikk det en del egg & bacon, og masse annet. Anbefales!


På hjul mot starten av Bakken.


Øyvind og Bjarte har matchende dekk.


Der er’n!


Her kan man begynne å gruglede seg. Tørre tall:
13,8km lang, 1283m stigning, 9,3% i snitt.


Ååååh, bratt!


Uuurgh, bratt! (Selvsagt ser det flatt ut her)


34/25 var ikke nok for meg. Jeg måtte av og til stå og tråkke i letteste gir. Det gikk sakte.


Hnnngh!


Jada, bare litt igjen nå..


Oppe! Her er Øyvind, som ventet en stund på meg. Han ble ikke svett en gang.


Utsikt mot skisenteret og Galdhøpiggen. Juvasshytta stengte mens jeg var på vei opp. Bjarte rakk akkurat innom, og fikk en avis til å putte i jakka for nedfarten.


Fornøyd mann!


Det gikk raskere nedover.


Hah! Siste tur gikk 2/10.


«Jeg er raff.»


På Sognefjellsveien mot Lom.


Mmm!

Mer? Team Kjelsåslærerne har skrevet og fotografert om Landevei i Lom.

(Alle bildene ovenfor er tatt med et slitent Canon IXUS 100 IS som er gjennomtrukket av svette etter mange turer i lomma på ryggen)

Oppdatering: Strava

Dette innlegget ble publisert i rapport og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

15 svar til Lom: Rundtur til Randsverk, og opp bakken til Juvasshytta

  1. Bjartolini sier:

    Jeg og Øyvind har også matchende hjul, jakke, skyggelue og skoovertrekk…

  2. Øyvind Gjermshus sier:

    Vi er i det hele tatt svært synkronisert. Tenk på det; vi dro jo tilfeldigvis ut på sykkel på samme sted og samme tid.

    Dette var årets racerhøydare innenfor landegrensene.

  3. Henrik sier:

    Jeg kan nevne at jeg har både sausevinen, og en boks med mais fra det øverste bildet, i besittelse i min leilighet as we speak.

    Da jeg ikke driver kebabtralle, blir jeg veldig glad om noen kan hente ingrediensene til Ali Baba snart.

    • CL sier:

      Jeg vil ikke ha noe som helst med «vinen» å gjøre, og overlater til Kristoffer å rydde opp i dette. Det var Trondheims-fyren som kjøpte inn ulumskheten, og vi ga han mye tyn for vinvalget. Han bør få høre dette i lang tid framover.

      Chenet er den nest mest solgte på Polet, og her er en omtale:

      Languedoc er et interessant billigvinområde, men å velge akkurat denne, er like interessant som å se maling tørke. Det lukter svovel i glasset, litt stilker og røffe elementer, men pakket inn i et ganske oljete, nøytralt fruktpreg som ikke skremmer fanden på flatmark, det må sies. Forsvinner med en skurring langt bak i ganen. Det hjelper sikkert med noe mat. En Grandiosa, eller noe lignende.

      Verden vil bedras.

  4. Jeg har nå prøvd å kaste vinen, men fikk beskjed om at den gikk som spesialavfall, på lik linje med kvikksølv og arsenikk. Det ville koste over 50.000 å få den behandlet. Jeg mener at du, som småbarnsfar, sitter igjen med det endelige ansvaret for vinen.

    Vennligst ta affære.

  5. Jeg ser jo nå i ettertid at her må det ryddes opp i noen alvorlige misforståelser i vinutdanningen til unge lovende Kippernes, som forøvrig heller ikke har barn eller ansvar. (enda)

    Jeg foreslår følgende løsning på problemet; gjenta turen neste år, evt et annet sted, hvor de innfødte fra hipsterbyen über alles står for vininnkjøpet, så skal jeg ordne kebab!

    K

  6. JL sier:

    Hei, hvilke hjulsett og ikke minst dekk brukte herrene på denne turen? Og holdt utstyret? Ikke bare stuegulv dere kjørte på ser jeg!

  7. Tilbaketråkk: Monsterklatringen til Juvasshytta | BHX sykkelblogg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.