Langrennssesongen er i gang

Treningsleir på Beitostølen med Team Kjelsåslærerne er jo dømt til å bli en suksess. Her er en rapport fra vinterens første langrennshelg.

Fredag: Karbolading av glykogenlagerne og topping av form

Etter å ha sittet urørlige og sammenkrøket i fire timer i en litt for liten bil (for å ikke pådra oss strekk), kom vi fram til basen fredag kveld. Vi gikk umiddelbart i gang med kokkelering.

Til tross for nasjonen uhyre sterke tacotradisjon, valgte gruppen denne fredagen å satse på hjemmelagde hamburgere – med kapers! Er dette begynnelsen på en ny burgerfeber?


En av de mange hamburgerne. Med alt.

Lørdag: Skitur!


God morgen, Beitostølen! -3C og gnistrende vintervær.


Under kostingen av trappen ble det klart at sommerens landeveistrening ikke bare hadde bygget muskler i beina – også overkroppen var topptrent.


Bjarte i smøreboden. Her strykes skisålene så de blir rette, stive og flotte. Etter den nitige strykeprosessen legges det på et sammensurium av Østbys grunnsmøring, LF6, Tennvæske og ugressfjerner. Bygges i pyramide, selvsagt.


Sveinung trives best i öppna landskap.


Øyvind pepper seg opp ved å se verdenseliten i Davos, og spenner så på seg de splitter nye racingstøvlene.


Øyangen, et av Norges aller flotteste vann.


3/4 av gruppen, her avfotografert i nærheten av Smørkoll med kameraets «snømann»-innstilling, og derfor med like mye kontrast som på et tresnitt.


Tilbake ved basen var det heldigvis fortsatt ski på TV, og vi kunne fortsette dagen med teknikkstudier.


Enhver skidag på Beitostølen kompletteres med en runde i sportsbutikkene. Denne gangen ble det luer. En til hver.


Grunnen til luehandelen var at de gamle «Gunde»-luene fra Swix er veldig korte, og varmer elendig i øreregionen (ikke Pro). Begge disse luene heter det samme, og er i størrelse 58. Likevel er de akk, så forskjellige. Vil den nye krympe? Har Swix lurt oss nok en gang?


Luene i drift.


Etter dagens økt måtte vi ha mat. Her ser vi seks pizzadeiger.


Akkurat som i Italia, drikker kokken julebrus rett fra flaska mens han holder på.


Tilførsel av ost.


En av seks. Alle hadde forskjellig (og nydelig) fyll, og alle på treningsleieren ble stappmette.


Det ble ikke spart på noe.

Søndag: Skitur!


Vi startet dagen med egg.


«Like a glove!»


Gruppen. Vi stoppet en kvinnelig skiløper, som var så hyggelig å lage dette tresnittet av oss.


På slutten av søndagsturen passerte jeg denne harelabben midt i sporet. Det betyr lykke for skisesongen 2011-2012!

«Ja, hvor lang gikk dere, da?» Så langt:

Dette innlegget ble publisert i rapport og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

10 kommentarer til Langrennssesongen er i gang

  1. Bjartolini sier:

    Fin rapport! Har forresten pådratt meg febersyke. Udigg!

    • CL sier:

      Takk! Og: Huff! Heldigvis har jeg jo nettopp vært gjennom det, og kan derfor gi noen tips: Kjøp det mykeste dopapiret som er å få tak i, men nesa blir rød og sår likevel. Kom deg opp i høyfjellet, og gå langrenn. Ta gjerne med tre kamerater. Drikk cognac, sjokolademelk, vørterøl, øl og julebrus. Og kolabrus. Sats på en diett bestående hovdsaklig av hjemmelagde burgere og seks sorter pizza. Lykke til!

      Håper forresten av vannklossettet er montert og opertativt.

  2. ryge sier:

    Damn, jeg bor i det forkerte land…

  3. engelski sier:

    Flott start til sesongen med mye karbo! Burger med capers er inne for tiden og er sikkert grunnen til at dame landslaget feier alle foran seg om dagen.

    Imponert over renheten i smørebod og at man har polert både smørebord og profilen (fluorkloss?). Proff!

    • CL sier:

      Renheten i smøreboden sier mye om skiløperen. Legg gjerne merke til hvor ren metallskrapen/krafsen, som henger i taket, er. Bjarte renset og polerte den med en gang han hadde gjort grovarbeidet på skiene.

      Kapers kan det aldri bli for mye av!

  4. Øyvind sier:

    Konge tur!
    Som jeg egentlig har for vane å si etter hvert tur. Er jo ikke tilfeldig det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *