Lavkarbo julebakst

Som en juleservice til det norske julefolk, disker Blodsmak her opp med en pepperkakeoppskrift justert for lavkarboentusiastene.

Pepperkaker

  • 150 g smør
  • 1 dl sirup
  • 2 dl sukker
  • 1 dl fløte
  • ½ ts nellik
  • ½ ts ingefær
  • ½ ts pepper
  • 2 ts kanel
  • 1 ts bakepulver
  • 450 g hvetemel

Sett stekeovnen på 175 °C. Til denne oppskriften trenger du pepperkakeformer.
Husk at pepperkakedeigen må ligge kaldt en stund før du kjevler og stikker den ut, så det beste er om du lager den dagen før.

Bland smør, sirup, sukker i en kjele. Varm opp på middels varme til alt er helt smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe.

Rør i fløten. Sikt i krydder, bakepulver og det meste av melet. Rør alt sammen til en jevn deig. La deigen stå kaldt til neste dag.

Elt deigen i litt mel på bordet og kjevle den ca. 3 mm tykk. Stikk ut forskjellige figurkaker og stek dem i 9-10 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl kakene på rist.

Pynt eventuelt pepperkakene med melisglasur e.l.

God jul!

Dette innlegget ble publisert i ymse og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

5 svar til Lavkarbo julebakst

  1. Andreas sier:

    I SEO what you did there.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.