Gran Canaria: Dag 1

Gran Canaria, Syden! Etter omfattende forberedelser og opptrening befant jeg meg faktisk på dette sagnomsuste, myteomspunnede, etc stedet, og selv ikke en krevende 23-timers flytur med skrikende barn og skrikende voksne kunne legge noen demper på stemningen. Jeg var på Gran Canaria, og jeg var på treningsleir! (Og forsåvidt også på familieferie med 5-6 andre familiemedlemmer, som ikke syklet).

Jeg var såpass oppspilt at det ble to (2) økter denne dagen.

Økt 1: Kort klatring

Dagen begynte briljant, og siden samboer (også på ferie treningsleir på GC) hadde glemt å stille klokken, ble jeg vekket en time tidligere enn planlagt, og kunne se solen stige nedover fjellsiden etterhvert som den steg opp over horisonten:

Kort tid senere var frokosten spist og turrekvisittene klare (hjelm, kamera, høyteknologiske Ziploc™-poser, sykkel og annet småtteri er utelatt):

Én slange og 6 Park Super Patch-lapper skulle være nok til en lang solotur uten behov for følgebil eller assistanse fra directeur sportif.

Jeg hadde sett meg ut veien som kan ses på solopp- og nedgangsbildet ovenfor, og syklet rett bort tid. Der så jeg fort at asfalten manglet, men bestemte meg for å sykle likevel, siden det var så kort, og siden jeg dessuten hadde bestemt meg. Sekunder senere traff jeg en veldig spiss vulkansk jævel av en stein, som snittet opp en flenge på ca 1cm på siden av fordekket. Etter slangebytte var det klart at dette ikke gikk an å sykle på – dekket hadde fått brokk. Jeg kunne tatt pengeseddeltrikset, men valgte å la være, i og med at jeg var ca 15 sekunders sykling hjemmefra.

Her er loggen fra Garmin Connect – legg merke til målestokken, og at verken hotell, parkeringsplass eller noe særlig annet finnes på Bing-kartet Garmin Connect bruker:
GC: Dag 1

Legg eventuelt også merke til at jeg selv på denne korte turen klarte å sykle feil: avstikkeren til høyre på Lomoquire Lomoqueire Lomoquoir veien midt på bildet.

Etter økten ble jeg, sykkel og rekvisitter elegant og problemfritt kjørt i leie-Polen til tyskersykkelbutikken Free-Motion i Maspalomas, hvor jeg kjøpte to nye Continental Grand Prix 4000S og enda flere slanger. Og en drikkeflaske, for det hadde jeg jo glemnt hjemme (Free-Motion-flaskene er så stygge at det holder med én).

Økt 2: Maspalomas – Puerto de Mogán

Veien fra Maspalomas til Puerto de Mogán, GC-500, er populær blant syklister. Den er ikke flat, selv om det kan se sånn ut på noen kart. De fleste byene/stedene man passerer ligger på havnivå, og mellom dem går veien i hårnålsvinger oppover og nedover fjellsiden.

Her er et idyllisk bilde som ikke viser noen av delene:

Jeg møtte en hel del syklister, blant annet en stor gjeng svensker fra Sverige i røde Cykelcity-drakter. Ca 10 ryttere var gått i brudd, men hovedfeltet var ikke lenger unna enn at de hadde kontakt, og sannsynligvis hentet dem inn igjen før målgang i Maspalomas (de har sikkert blogget om det).

Dette er, såvidt jeg husker, Puerto Rico (det virker som et veldig utrivelig sted stappfult av fæle folk, men hva vet vel jeg):

Her er et aldeles nydelig veiparti rett før Puerto de Mogán dukker opp rundt svingen (og over bakketoppen):

Siden bildet over kanskje ble litt for idyllisk, og ikke gir representabelt inntrykk av hvor bratt og tungt det var bare noen hundre meter før bildet ble tatt, har jeg laget en Rapha-variant også:

Og her er et bilde som indikerer sånn omtrent hvor bratt det var noen steder:
Rapha-bratt

Og, tro det eller ei, det er en egen Rafa-butikk i Puerto de Mogán:

Loggen for Maspalomas – Puerto de Mogán er tilgjengelig i sin helhet på Garmin Connect, inkludert veldig interessant informasjon om kadens og puls:

Alt i alt må jeg si meg godt fornøyd med dagen. To økter er ikke dagligkost (heldigvis), og i tillegg var det supert vær (og farger, bortsett fra på Rapha-/Rafa-bildene). Jeg var klar for mer.

Dette innlegget ble publisert i rapport og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Gran Canaria: Dag 1

  1. Peter Lütken sier:

    Da møtte du sikkert på noen av mine fhv. kollegaer fra Shimano – har sett at en gjeng er der nede sammen med Cykel City.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.