Gran Canaria: Dag 4

Hviledagen foregikk i rolige former, og nå var det igjen på tide å sykle. For å ikke gjøre overgangen fra hviledag for tøff (og siden 7-retters middag med vinmeny er relativt krevende), startet dagens trening etter lunsj. Lunsjen var forresten en fin-fin gaspacho, rett fra kartong. Festlunsjen ble plettfritt servert  av directeur sportif på terrassen:

Dagens plan var å sykle opp til Mogán, og så – i stedet for den rutinemessige avstikkeren oppover i fjellet – å fortsette på hovedveien til Los Caserones. På Google Maps ser det jo overkommelig ut, men i praksis var det en del seige oppoverbakker. Her er av dem:

Bildet over er tatt der jeg snudde, like før veien begynner å gå nedover mot San Nicolas, Los Caserones, etc. Det var en god del oppoverbakker for å komme dit, og når klokka allerede var over 17 (og jeg vel egentlig var nokså sliten), nøyde jeg meg med å ta et bilde av veien videre:

Og ett til (her ser man San Nicolas, tror jeg):

Ut fra hotellkartet hadde jeg antatt at det gikk jevnt oppover, og i et anfall av optimisme hadde jeg trodd at det gikk greit å sykle tur-retur Los Caserones, selv om jeg startet i 13-14-tiden. I virkeligheten var det både oppover- og nedoverbakker, og da jeg endelig var kommet til den etterlengtede nedkjøringen på «andre siden», var det for seint. Jeg snudde sykkelen, og begynte på veien tilbake.

Ikke så verst, det heller:

Her ses en del av veien videre, men oppoverbakken før nedkjøringen mot Mogán er ikke med:

Det ble ikke tatt så mange bilder på denne turen, men vel på plass på terassen gjenopprettet jeg væskebalansen med en veldig billig øl:

Dette tilsvarer vel Samvirkelagets blå-hvit-varer (hadde de øl?) og/eller ølen fra Repo Man (se også denne).

Uansett: Dette er nok en fin-fin tur om man starter litt tidligere. Jeg har også fått tips om at veien fra San Nicolas opp med Tejeda er spektakulær og obligatorisk (men ikke obligatorisk nok til at jeg fikk den med meg), så kanskje man kan lage en lang rundtur og få med seg en hel del.

Garmin Connect-loggen ser sånn ut:

Dette innlegget ble publisert i rapport og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.