Østmarksrunden neste

Holmenkollen skimaraton gikk greit, og siden jeg nå er godt i gang med seriøs konkurranseaktivitet,  satser jeg likegodt på Østmarksrunden neste lørdag.

Løypa går i Oslos legendariske Østmarka, et uhyre populært naturområde for de som bor passe nære. Terrenget kjennetegnes blant annt ved at det er akkurat passe kupert, og inneholder en rekke fin-fine serveringssteder: Sandbakken, Mariholtet, Skullerudstua, Rustadsaga og ikke minst funkisfenomenet Vangen (er det flere også?). I tillegg er det særs høy klasse over prepareringen, og betydelig færre hjerteinnfarktjagende næringslivstopper med settere (nødvendig accessoir for vestkanfiffen) virrende rundt seg.

Start og mål er ved Skullerudstua, løypa går tydeligvis med både klokken og solen, og høydekurven ser bortimot perfekt ut. 30km er vel også helt passe, skulle jeg tro.

Det er verdt å merke seg at man skal gå to (2) runder, og at det sånn sett blir to bordsettinger på matstasjonen ved Grønmo parkeringsplass.

Østmarksrunden arrangeres av Nordstrand Idrettsforening og Rustad Idrettslag, to flotte foreninger som står på så intenst for å gjøre det hyggelig for aktive individer i nærområdet at de ikke har tid til å pusle med websidene sine.

Nå er det litt seint å melde seg på via nevnte interweb, men det er bare å dukke opp på Skullerudstua på lørdag. All praktisk informasjon er her: Østmarksrunden.

For min del gjenstår bare litt restitusjon av stortå, prepping av ski (for øyeblikket til sliping hos fagfolk) og innkjøp av en ny vørterøl, så er jeg klar.

Oppdatering

Mange (ok: én) har spurt hvordan oppladingen min til Østmarksrunden er, og det deler jeg gledelig med alle/begge leserne av denne bloggen. Jeg begynner likegodt med forrige lørdag:

Lørdag: Holmenkollen skimaraton
Søndag: Hvile
Mandag: Levere ski til steinsliping
Tirsdag: Hvile
Onsdag: Hvile
Torsdag: Hvile
Fredag: Hvile

Så er vi kommet til selve konkurransedagen, som jeg håper vil foregå sånn:

09:00: Hente nyslipte ski
09:30: Smøre nevnte ski i startområdet ved Skullerudstua
10:00: Fellesstart
12:30: Vørterøl

Dette innlegget ble publisert i tips og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Østmarksrunden neste

 1. Tilbaketråkk: Tweets that mention Østmarksrunden neste | Blodsmak -- Topsy.com

 2. Engelski sier:

  Fin oppladning til runden. Lurt å ta det rolig. Da står du girret ved startstreken, evt stresset siden du har kort tid til å smøre og smøre om skiene. Din blogg frister meg til å bli med på startstreken. Dessverre har jeg en kona som ikke forstår hva jeg driver med:

  Engelski: I’m doing the Grenaderen next week
  Mrs Engelski: What’s that
  Engelski: errrr a 90 km ski race
  Mrs Engelski: wtf! I just don’t see why you can’t go out for a ski instead (les Sørkedalen 2k lysløype evt Fossum 5k lysløpe)

  Du kunne tatt skiene til København for en ny slip. Jeg har sett danskene rusle rundt på skiene i byen på nachspill.

  Virker som om det kan bli en god del staking på lørdag. Husk Win(d)force og sørg for at du får kaffe/kola ved bordservering. Hvis du er heldig blåser vinden alle dritten fra Grønmo avfallsanlegg i motsatt retning.

  Lykke til!

  P.S. Det var en fyr i går som fikk en illebefinnende på OBIK. Heldigvis var det en lege i sporene bak ham som fikk puls før ambulansen kom. Det lønner seg ikke å være i altfor god form

  • CL sier:

   Takk for tips! Det ble dessverre liten tid til annet enn det aller mest nødvendige, og resultatet ble «sånn passe«.

   Det var flere partier som sikkert hadde vært bra med staking, men jeg hadde såpass dårlig glid at det ble for tungt. Mulig bedre teknikk og mer styrke hadde hjulpet, selvsagt, men jeg kan stake helt ok når skiene er bra.

   Illebefinnende: Skummelt, og litt ekkelt å ha i bakhodet når man er ute på tur alene..

   Håper Grenaderen gikk bra! Jeg setter det på lista for 2012.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.