Østmarksrunden

Østmarksrunden foregikk i gnistrende vintervær av ypperste sort: Sol fra skyfri himmel, vindstille og 18 friske kuldegrader. Løypene var perfekt preparert, og jeg gikk i mål som (hold Dem fast) en av de 20 beste i min klasse!


Som nevnt, besto oppladingen til rennet stort sett av hvile (inkludert en dag sydlansk hviling i København):

Lørdag: Holmenkollen skimaraton
Søndag: Hvile
Mandag: Levere ski til steinsliping
Tirsdag: Hvile
Onsdag: Hvile
Torsdag: Hvile
Fredag: Sydlansk hvile

På selve renndagen hadde jeg lagt opp til et nokså stramt tidsskjema, og plan og fasit var/ble som følger:

Kl Plan Fasit
09:00 Hente nyslipte ski på Oslo Sportslager. På plass 09:00, men måtte vente 15-20min mens de lette etter skiene mine, siden jeg glemte hentelappen.
09:30 Smøre ski på Skullerudstua. Fortsatt i bilen, gitt.
09:45 Oppvarming. Kanskje finjustere smøringen? Parkere på Skullerud, ta med samboers staver, snu for å hente mine, registrering, betaling, lynrask smøring med VR40 – rett på nyslipt såle. Ingen glider.
10:00 Start. Start.
12:30 Vørterøl. Saft.

Jeg rakk selvsagt ikke teste skiene i det hele tatt, men etter start ble det raskt klart at jeg hadde formidabelt bra feste (helt unødvendig å gå fiskebein). Gliden var det verre med, siden jeg bare hadde metningsvoks, og det altså var -18°C.

Det var friskt i kinnene fra start, men ble litt bedre da solen kom høyere på himmelen (det ville være å overdrive å si at det ble varmt). Prepareringen var fantastisk! Superbt, rett og slett. Det snødde jo litt dagen før, og Østmarka viste seg fra sin beste og mest idylliske side. I perioder var jeg så heldig å få nyte det helt alene.

Formmessig synes jeg det gikk bra. Jeg rakk jo ikke varme opp, men fikk raskt opp pulsen i de første bakkene. På grunn av borrelåsfeste (spikerfestets innbitte og ekstremt strie slektning) kunne jeg suse pese forbi på siden av de som gikk i sporet. Terrenget Østmarksrunden går i er fint, og halve løypa er jo en del av «den vanlige» runden jeg pleier å gå i Østmarka (selv om jeg ofte går meg bort). Siden jeg opererte med ugunstig glider, kunne staking kun foregå i nedoverbakker – på flatene ble det diagonalgang. Ved Grønmo parkering var det saftstasjon, og det var en fin, men kort, stopp på begge rundene.

I motsetning til Holmenkollen skimaraton (42km 53km 55km 56,5km), var Østmarksrunden litt kortere enn annonsert: De annonserte 2x15km viste seg å være 27,16km (klikk for alt sammen):

Jeg kom i mål ca kl 12:15, og offisiell tid ble 2:15:46. Siden vørterølen lå i bagen i bilen, ble målgangen feiret med enda et glass saft (ingen Windforce denne gang).

Til tross for litt sparsom opplading, noe mangelfull smøring og rimelig kaldt vær, plasserte jeg blant de 20 beste i min klasse (resultater her), noe som vel må være «all time high» for min del i konkurransesammenheng:

Hadde jeg stilt i klassen for «menn 76 år og over», hadde jeg komme på 2. plass*, kun slått av 85 år gamle Gunnar Tronsmoen!

Mye av ettermiddagen ble tilbragt her, med NRK Program 1 på radio:

Mange takk til Nordstrand Idrettsforening og Rustad Idrettslag for topp arrangement!

(* 2. og siste plass).

Dette innlegget ble publisert i rapport og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

6 svar til Østmarksrunden

 1. Geir Anders sier:

  Vel blåst! Jeg må få hylle både innsatsen og den lakoniske skrivestilen, som jeg har flirt av i ti år nå – og som fortsatt funker som rakkern. Hill!

 2. Bjartolini sier:

  Eg lige oppkjøringå! Topp 20 av å hvile er imponerende.

  • CL sier:

   Takk, hyggelig med oppmuntring helt fra Bergen Ålesund Stavanger Tasta! I dag har jeg hatt to restitusjonsøkter, grillet restitusjonspølser på verandaen, og føler at formen begynner å bli meget bra. Hvis alt klaffer, tror jeg det kan bli en Østmarksrunde-reprise til uken. Målet er da selvsagt en tid som ville gitt pallplass (i en eller annen klasse) under rennet.

 3. Engelski sier:

  Grattis for nok en enda flott prestasjon. Det viser seg hvor viktig det er med ordentlig restitusjon. Det skal ikke undervurderes.

  Du ligger god an til å ta Tronsmoen neste år, hvis han er fortsatt i livet. Med 32 klasseseier i Birken ville det være en stor kupp å knuse ham i motbakkene.

  Hvor alvorlig skadet var Tronsmoen? Langrenn.com artikkelen overdramatisere. Gikk han på treski forresten?

  Var det Røros pledd jeg så i bildet ovenfor? Stillig!

  Stå på!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.