Kikut: Perfekt for kveldsturer på hverdager

Gnistrende vintervær! Oslo på sitt aller beste! Sånn er det aldri på Kikut-turene.

Kikut-turene foretas nemlig på hverdager, etter jobb og middag, og i stummende mørke. En Kikut-tur inntreffer som regel på tirsdag eller onsdag (i hvert fall har det vært sånn alle begge gangene vi har gått i februar), og gjennomføres uten hodelykt. Det er tross alt nesten alltid litt månelys, selv om det er helt overskyet.

I utforkjøringer bruker vi Kraften, og rett som det er går det bra.

Av og til går vi fra Frognerseteren, altså «kosetur»:

Andre ganger går vi fra Sognsvann, altså «langtur»:

Forskjellen er altså ca 40kcal.

På forrige langtur var det teknisk sett nesten fullmåne (i hvert fall halv), selv om vi ikke merket noe til det under skydekket. Vi så likevel sånn omtrent hvor løypa gikk, og noterte bare et par-tre forlengs/baklengs rulle i noen av utforkjøringene.

Temperaturen merket vi mer til. Det var -11°C på Sognsvann (null problem!) og -18°C på Kikut (litt mer problem når man er svett, har kledd seg til -11°C, og dessuten bare er halvveis). Ute på Bjørnsjøen var det dis, og betydelig kaldere enn oppe på Kikut-tunet. Vi anslår temperaturen til å ha vært -20°C og vel så det. Øyevippene frøs sammen. Heldigvis var det vindstille.

På grunn av den friske temperaturen, bestemte vi oss for å bare ta en kjapp titt på termometeret på Kikut, og så fortsette direkte og ufortrødent til Kobberhaugen. Der er det jo også en fin, døgnåpen varmestue, og der setter de også ut baksten som folk ikke har klart å spise opp i  løpet av dagen. Som alle vet, gjelder å beregne skituren så man kommer etter at baksten er satt ut (er det kl 17?), men ikke så seint at noen andre har spist opp alt.

Dette klaffet perfekt på Kobberhaugen, og vi fylte opp glukoselagrene i sprengfart (betalingsboksen kan skimtes på veggen):

Etter vafler, nøtter, sjokolade, vann, brus og nøktern konstatering av at begge jakkene våre hadde frosset til is på innsiden, måtte vi fortsette mot Sognsvann. Det var helt sikkert lurt av oss å ikke stoppe på Kikut, for turen tilbake over Bjørnsjøen hadde vært kald. Det er likevel ikke sikkert at det var så veldig mye varmere å kjøre ned bakkene fra Kobberhaugen. Det var friskt! Tørre hansker hadde vært fint.

Rent høydeteknisk kan dette fremstilles som følger i Garmin Training Center:

Turens høyeste punkt er (like ved) Appelsinhaugen, og Kobberhaugen ligger på den lille «flaten» rett etterpå. Etter det er det nedover og nedover. Kikut er den lille knerten etter den temmelig flate og kalde Bjørnsjøen.

Er man ekstremt glad i nedoverbakker, kulde og frosne fingre, kan man visstnok med hell sikte seg inn på Lørenseter etter Kobberhaugen (oppdatering! Det var nettopp der vi gikk). I så fall kan denne ruten fra Google Maps være til hjelp for å finne korteste vei:

Her er to iskalde herremenn før vaffel, og før den iskalde nedkjøringen fra Kobberhaugen:

Blir det ny tur neste tirsdagonsdag, kanskje?

Oppdatering

Klart det ble ny tur:

Dette innlegget ble publisert i rapport og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Kikut: Perfekt for kveldsturer på hverdager

  1. bra bilde fra fjorden. Lite lens-flare. Hvilket objektiv?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.