Smøreboden

Alle langrennsløpere med et minimum av selvrespekt ha en dedikert smørebod. Det er i smøreboden grunnlaget for suksess legges, og det er her den seriøse skiløperen virkelig kan viske ut grensene mellom menneske og ski, og smelte sammen (ofte bokstavlig talt) med sitt dyrebare utstyr.

Smøreboden er både et velutstyrt verksted og en arena for refleksjon og kontemplasjon. Det er i smøreboden man for alvor kan stige ned i dybden av sin lidenskap for ski, og fokusere – i timesvis – på selve fenomenet ski.

I smøreboden samler skiløperen alt som kan tenkes å ha positiv innvirkning på skiopplevelsen, fra de mest avanserte tekniske hjelpemidler til de dyreste og minst tilgjengelige pulverne. Glider til over 11.000 kroner kiloen? Ikke noe problem! Fluorkarbonpulver til over 43.000 kroner kiloen? Lett!

Bildet over er fra min eminente smørebod, der jeg har tilbrakt utallige timer med nitidig kjæling med skisålene. Smøreboden, eller smørehallen – eller kanskje smørefestsalen,  er et resultat av mange tiår med justeringer og kalibreringer, og smøreboden er selvsagt i kontinuerlig utvikling. Jeg gjør svært ofte ørsmå, men viktige justeringer for å optimere arbeidsforholdene.

Enten dét, eller så er dette et bilde fra Oslo Sportslager, der jeg fikk låne utstyr til skirens før jeg leverte skiene for steinsliping. Strukturen jeg tidligere i vinter la ved å frese over en gruslagt vei i 40km/t fungerte ikke så bra, så nå har jeg overlatt skiene til profesjonelle.

Dette innlegget ble publisert i ymse og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Smøreboden

  1. Geir Anders sier:

    Smørefestsal! Jeg har nettopp lest de enkle smøretipsene for aldersklasse 7-10 år i Bækkelagets Skiklubb – og innser at det er på tide å bygge på huset. Festsal må til.
    http://idrett.speaker.no/Organisation.asp?WCI=wiKlubbKassaNews&WCU=649991&CatId=326800

  2. Kjetil sier:

    «Det som er sagt over gjelder ved mer normale forhold». Saft suse!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.