Tekniske unøyaktigheter

Garmin 310XT

Som nevnt, er pulsklokke med ekstremt mange funksjoner en absolutt nødvendighet. Det er derfor med gru jeg har oppdaget at klokken min bruker en «smart» algoritme for å spare på batteri/minne, og rett og slett ikke registrerer alt den kan.

Dette skriver Garmin i bruksanvisningen:

Data Recording
The Forerunner uses smart recording. It records key points where you change direction, speed, or heart rate.

I praksis betyr dette at, mens jeg fokuserer på arbeidsoppgavene, har Garmin-klokken et temmelig lemfeldig forhold til dataene den observerer. Bare det den, i følge den «smarte» algoritmen, mener er viktig blir notert og gjort tilgjengelig for meg i det nitidige analysearbeidet etter hver økt.

Her, f.eks., vises hvordan klokken bare av og til registrerer pulsen min mens jeg er ute for å poste et brev (data tryllet frem på gpsvisualizer.com):

Pulsen, i «hr»-kolonnen til høyre, registreres bare av og til. En endring i puls fra 88 til 93 er kanskje ikke så viktig for den jevne brevposter, men det hadde jo vært hyggelig om pulsen faktisk ble notert. Høyden over havet noteres jo ned til minste desimeter hele tiden, men pulsen er det visst ikke så nøye med?

DC Rainmaker har skrevet om dette i den ekstremt grundige testen av Garmin Forerunner 310XT:

An [sic] final area I want to briefly point out is a change made between the 305 and the 310XT around recording of data.  In the past (i.e. 305), you can change the recording interval to be ‘Smart Recording’ (which saves battery life, but records less data, roughly about once every 4 seconds depending on a variety of factors), or you can set to ‘Every Second’, which…simply records every second.  This mattered for folks who were looking for very precise data.  One area that’s most common here is folks cycling with power meter devices.  In the 310XT this option was removed and only ‘Smart Recording’ is available.  This is a bit of an odd change given the longer battery life of the 310XT over the 305.  What’s a bit stranger though is that if you connect a power meter, the device will automatically switch over into 1-second recording.  Kinda odd to have the feature, but not allow you to manually enable it.  So it’s something to consider if extremely precise data is of significant importance to you.

I praksis betyr dette at Garmin Connect viser disse kurvene når jeg har gått Holmenkollen skimaraton (42km 53km 55km 56,5km):

Mens Bjartolini (kjent fra Raphas julefilm), som bruker Garmin Forerunner 405, får en hel del flere interessante detaljer å studere:

Er dette litt irriterende? Ja.
Er det alvorlig? Nei Litt.
Er det andre som irriterer seg? Jepp.
Håper jeg at Garmin kommer med en programvareoppdatering som lar meg velge «smart» eller «dum» registrering? Ja!

Oppdatering 2011-02-16

Garmin sier de er i gang med ny og forbedret firmware:

Dette innlegget ble publisert i ymse og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Tekniske unøyaktigheter

  1. Bjartolini sier:

    Eg har forresten lagt ud filmen min i bedre kvalitet. Sjå her: http://www.youtube.com/watch?v=NP0KdwaqJ7s

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.