Klister: Når du ikke har mose og lyng tilgjengelig

Thomas Alsgaard hater bakglatte ski, smører gjerne med mose og lyng, og anbefaler følgende fremgangsmåte for optimalt feste:

Jeg tar et passe lag med blått klister, ganske tynt, midt under skia. Så finner jeg meg en bar flekk med mose og lyng og tar på meg skia og tråkker litt slik at det blir passe mye natur under midten.

Så lar jeg skia stå natta over slik at de herder litt.

Har man ikke tid til dette, er det bare å kline på klister, og legge i vei i Nordmarka, der sporene er fulle av natur. Etter noen få kilometer har man oppnådd tilnærmet samme effekt som ved Alsgaards metode. Resultatet sees på bildet ovenfor, tatt i selvbetjeningen på Kobberhaughytta i går.

Dette innlegget ble publisert i ymse og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

5 svar til Klister: Når du ikke har mose og lyng tilgjengelig

 1. Kathrine sier:

  Hvilket klister anbefaler du for mest mulig opptak av naturlige festeelementer? Prøvde med universal, hhv rødt klister på sånn sprayputeboks i går, ga ikke nevneverdig effekt. Men det ble bra med staking!

 2. Dag Braanaas sier:

  Hei

  Har god erfaring med opptak av natur ved bruk av Universal Klister. Det gjelder å ha et ganske solid lag i en utvidet festesone, gjerne litt oppover sidene på skiene. Klisteret kommer jo dit uansett, i tillegg til på alle klærne, i håret, i sofaen og i bilsetene. Det sprer seg jo som varme hveteboller. Ellers er det helt avgjørende å finne løyper som går i tett granskog. Dersom du er god til å planlegge, bør du legge ut på tur i sterk vind eller rett etterpå. God tur !

 3. CL sier:

  Jeg har flere ganger benyttet dette trikset: Putt skiene (tilstand er helt uvesentlig) inn i skiposen som ble benyttet til returen fra forrige påskeferie, og vips! så er skiene dekket av fjorårsklister både på såle, sider, bindinger og ellers. Siden dette skjer under transport, slipper man å kaste bort tid. Pass på å ikke komme i kontakt med noen del av skiene med votter e.l.

 4. Kathrine sier:

  Takk for gode råd. Det var nok rett og slett litt for lite vegetasjon i de isete sporene jeg var i, samt muligens at det røde klisteret var beregnet for våt snø. Kjøper inn ny universalboks, jeg, og håper på god vind!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.