Ronde van Vlaanderen

Ronde van Vlaanderen (Tour of Flanders), et av de aller mest klassiske av klassikerne, er noe av det viktigste som skjer søndag 3. april i år. Blodsmak kommer til å være der, og det skal bli veldig stas å se verdens beste syklister frese opp smale, brosteinsbelagte «veier» med uhørt stigning, mens enorme horder av sykkelgale belgiere står til anklene i gjørme, spiser frítes så det renner majones i små bekker, drikker Leffe så det spruter, og formelig brøler syklistene framover.

Som de fleste andre sykkelritt (Tour de France, Giro d’Italia, etc) ble også dette rittet startet for å få fart på avissalget:

The Tour of Flanders was conceived of in 1913 by Karel Van Wijnendaele, co-founder of the sportspaper ‘Sportwereld’. In that era it was customary for publishers of newspapers and magazines to organise cycling races as a way of promoting circulation.

Det er selvsagt ofte belgisk vær:

(Foto: Shiny Sixpense, Flickr)

I dette glimrende referatet fra «folkeversjonen» av rittet i 2008 på terrengsykkel.no oppsummeres været sånn:

De som trodde Norge hadde ustabilt vær, tro igjen. På tolv timer hadde vi regn, regn fra siden, regn imot, regn i ryggen, regn som vil inn under brillene, SOL, hagl, litt regn igjen for å så avslutte i opphold.

Været er likevel sjelden så ille som da Andy Hampsten syklet over Passo Gavia i Giro d’Italia i 1988:

Hampsted ble nr 2  på etappen, og sikret seg meg det sieren i Giro d’Italia takk til <a href=»http://www.facebook.com/landevei»>Landevei</a> som tipset om dette!).

Uansett: Korrekte Ronde van Vlaanderen-sokker er allerede innkjøpt, selv de sannsynligvis vil være gjemt nede i høye gummistøvler under selve rittbeskuelsen:

I tillegg til Rittet vil Belgia-turen høyst sannsynlig inneholde minst ett besøk på Centre Ronde van Vlaanderen. Det skal ses på utstillingen og spises på brasseriet, og det er ikke utenkelig at garderoben blir utvidet med en klassisk sykkeltrøye eller to fra museumsbutikken.

Foto øverst: lo-lise, Flickr (sokkebildet ror jeg sokkefyren har tatt selv).

Dette innlegget ble publisert i ymse og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.