Til lands og til vanns

For en helg! Vinterens store langrennsstyrkeprøve ble utsatt (med et år), men pytt-pytt. I stedet ble det foretatt en klassisk Kikut- og Kobberhaugen-kombinasjon akkompagnert av en helflaske Drambui og en sjokolade som var best før 31. mars 2008, pluss en flott søndagstur på Oslofjorden, som for tiden er perfekt preparert for skøyteski.

Kikut-turen startet denne gangen på Frognerseteren. Føret bød på noen utfordringer, siden det var stor forskjell på snøen i solen og i skyggen. Dette ble elegant løst med smørekombinasjonen VR45, VR50 og solfaktor 20.

På Kikut strakk køen seg halvveis ut på tunet, og alt som kunne sittes på var opptatt, inkludert fastlåste benker som sto stablet opp ned. Vi rigget oss derfor til nede i vannkanten, på ferdigbygget solsofa med ferdigdandert granbar, med en helflaske Drambui og en flaske XO (ikke avbildet):

Skiløperne som kjører ned bakken rett bortenfor byr av og til på topp underholdning, og sol(ings)forholdene var perfekte.

Fra Kikut gikk turen til Kobberhaugen. Der fisket jeg frem en gammel traver fra sekken: en Lindt 72%-sjokolade fra Utlandet. Denne lekkerbiskenen har lenge ligget i kjøleskapdøren og ventet på en passende anledning, og nå var det på tide, og vel så det:

Til tross for å ha passert «best før»-datoen med noen dager, var den fortsatt god:

Det skal sies at det sannsynligvis er riktig at den var bedre før 31. mars 2008, men den var fortsatt nokså god, spesielt inne på midten, der den ikke var helt tørr.

Loggen for turen så først sånn ut:

Men, siden dette tross alt var samme dag som «Birken» (der 15999 skiløpere tapte), la jeg inn noen ekstra sløyfer for å komme opp i en anstendig lengde på turen, og ikke risikere å bli rynket på nesen til av en noen med årets «merke»:

Første sløyfe var 25,91km, og totalt ble det 207,28km. Omtrent 3,838518518518519 så langt som «Birken», altså. Også så mye mindre stress, da gitt! Kun 45min etter målgang satt jeg og slappet av i min egen sofa med iskald vørterøl, nyinnkjøpt sushi, en god flaske Château de Chasselas og Milano-Sanremo på TV:

(Er det noen som kan se bursdagspresangen min på bildet?)

Årets første tur på fjorden

Søndag bød på optimalt vær for en tur til sjøs:

Det er selvsagt ikke kjørt spor, men det er 5-10cm snø på fast og jevnt underlag, og perfekt for skøyting og staking:

Hvis man legger ut på langtur, kan man navigere hjem ved hjelp av fyrene:

Turen vår ble ca 11km, inkludert en visitt ute hos noen isfiskere som hadde fått tre store torsk og en knøttliten hvitting:

Matauk:

På Malmøykalven tok vi en en times pause, siden vi tross alt hadde med ligge- og sitteunderlag, mat og drikke, og det var skyfritt og vindstille. Merkelig at ikke flere hadde tatt turen ut på isen, men de sto kanskje fortsatt i kø på Kikut?

Strengt tatt er sykkelsesongen allerede i gang (noen steder), så den nye Rouleur-sykkelflasken var med på turen:

Det er alltid Vørterøl-sesong:

Mens vi satt der og spiste restepizza og drakk vørterøl, kom plutselig en syklist forbi. Ikke ofte man kan ta seg en runde mellom øyene på sykkel:

På slutten av turen ble det konstatert at skøyteski bærer betydelig dårligere på vann enn brede alpinski:

Dette innlegget ble publisert i rapport og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

5 svar til Til lands og til vanns

 1. Bjartolini sier:

  Dristig spising av sjokolade «best før» og vannplaning med racingski. Eg lige det!

 2. engelski sier:

  For en diger kar som klarer å holde på en 0.7L flaske Drambuie mellom tommel- og pekefinger.

  Flott skiprofil forresten.

 3. engelski sier:

  Imponerende skøytetur ut i fjorden. Ser stillig ut på Bing maps (sic).

  Birken var faktisk en flott opplevelse i år, gjennom smertene vel å merke. Den kan leses på vanlig sted som en aperitif til neste år.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.