Tirsdagsklassiker: Kikut-tur med skobytte

I dag er det tirsdag, og det betyr (som vanlig på tirsdager): Nye skistøvler og ny Kikut-tur.

Forrige mandag merket jeg at Alpina-skistøvlene fra oktober begynte å gå i stykker i snøringen. De små hempene som lissene går gjennom hadde begynt å revne, og slitt i stykker lissene. Jeg dro innom Oslo Sportslager, som uten å lage noe oppstuss byttet støvlene mine i et par nye (service!). Tirsdagsturen gikk til Kikut.

En snau uke og ca 104,77 km senere oppdaget jeg at det hvite stoffet har sprukket, og at det var blitt noen små rifter og et bittelite hull. Jeg syntes jo støvlene burde holde minst 105 km, så det ble ny tur til Oslo Sportslager. Der fikk jeg raskt enda et par nye støvler, av samme hyggelige fyr (service!). I kveld er det klart for ny Kikut-tur.

De nyeste støvlene har litt mindre hull (og mer stoff) i det hvite stoffet, så kanskje det ikke blir skobytte, men kun Kikut-tur neste uke?

[Til tross for skobytte, foretas det ikke skibytte på Kikut-turene.]

Dette innlegget ble publisert i ymse og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

5 svar til Tirsdagsklassiker: Kikut-tur med skobytte

 1. engelski sier:

  Madshus Nanoclassic er ikke noe særlig bedre. Å gå diagonal med en løsnet såle er en utfordring som man ikke trenger. Det går ut over klakkingen.

  • CL sier:

   Det høres ikke bra ut, nei. Mine to-tre år gamle (1000km?) Nanosonic fungerer som de skal – jeg kan klakke så det gjeller i både Nord- og Østmarka uten problemer.

 2. CL sier:

  Jeg har selvsagt kontaktet Alpina angående dette, og se sier:

  CCL har blitt produsert i 2 omganger. Første produksjon var senvinter 2010 og neste produksjon var sommer 2010. Jeg har ikke fått informasjon om endring i materialet på denne modellen, men siden det er 2 produksjoner kan dette forekomme.
  På ECL [sic] 11/12 er det øverste hempehullet erstattet med tøyhempe lik resten av snøreføringene.

  Det er med stor glede jeg kan opplyse om at jeg nå innehar et par CCL 11/12 med de aller siste oppdateringer på hempefronten.

 3. CL sier:

  Siste nytt: Sålen begynte å løsne på den ene støvelen, så nå har jeg fått enda et nytt par. Super service hos Oslo Sportslager, kanskje ikke så bra kvalitetskontroll hos Alpina.

 4. Christian sier:

  Ser at jeg har glemt å oppdatere med siste del av denne sagaen. Etter at tre par med CCL gikk i stykker på forskjellig vis, ga Oslo Sportslager med toppmodellen Alpina Elite Classic ECL. De har foreløpig holdt i over en vinter!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.