Vinterens store langrennsstyrkeprøve


Lørdag 19. mars 2011 er en enormt viktig dag for mange tusen norske skiløpere. Det er dagen der man finner ut hvordan det egentlig står til på formfronten: Om alle skiturene i løpet av vinteren har gitt resultater, om man fortsatt har noe å fare med i sporet, om strengt kosthold og systematisk restitusjon har bidratt til topping av formen – og ikke minst er det en fantastisk flott skitur i fabelaktig terreng. Det er selvsagt snakk om Birken Gjøvik – Oslo, en majestetisk langtur på rundt 140km.

Foreløpig ser planen sånn ut:

  1. Stå opp gruelig tidlig lørdag morgen
  2. Ankomme Gjøvik per tog kl 09:05
  3. Gå til Lygna, trolig over Glåmhaugen
  4. Ankomme Lygnasæter hotell
  5. Spise, sove, spise
  6. Stå opp passe tidlig
  7. Gå til Oslo, trolig via Grua, Katnosa, Sandungen og Kikut
  8. Vørterøl (restitusjon)

Skiforeningen har masse informasjon, f.eks. Langtur fra Gjøvik i ubrukt terreng (tekst), og Gjøvik – Oslo er en tur gjennom østlandsk skogsnatur (bilder). Lars Eftang gikk nylig Gjøvik – Oslo, og har loggført det hele på Garmin Connect.

Oppdatering: @skiforeningen tipset på Twitter om denne grundige artikkelen om Gjøvik – Oslo.

Dette innlegget ble publisert i ymse og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til Vinterens store langrennsstyrkeprøve

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.