Terrengsykling: Østmarka på sitt aller ypperste

Forholdene i Østmarka er superbe, bedre enn jeg kan huske – altså de beste forholdene i manns minne.

Jeg kjøpte nylig et GoPro HERO HD videokamera, så jeg kan dokumentere hver stubbe og stein jeg sykler rundt, forbi og over. På første tur klarte jeg å stille inn kameraet på stillbilde, og derfor tok jeg ett enkelt bilde hver gang jeg skulle til å sykle et interessant parti, og et nytt bilde rett etter at jeg hadde syklet det interessante partiet. Her er et eksempel:

GoPro-kameraet har ikke LCD-skjerm, så jeg oppdaget ikke fadesen før jeg var hjemme. Da ville jeg egentlig bare dra rett tilbake igjen og sykle runden på nytt, men siden jeg hadde ødelagt både pedal og bakgir, ble det ikke noe av.

I stedet ble det litt mekking dagen etter:


Nye pedaler.


Nytt gir (ok, så er det flere år gammelt, men det er nesten ikke brukt, og nytt for meg).

Det er alltid stas å starte sesongen med innkjøp av (delvis) nytt utstyr.

Det er pgså stas å avslutte sesongen med innkjøp av nytt utstyr, som f.eks. gummiski når det ikke er snø igjen.

Videoen(!) øverst på denne siden er fra første tur der jeg klarte å ta opp levende bilder med GoPro’n. Jeg filmet litt med kameraet på brystet, med GoPro Chesty (uten dunjakke), men siden jeg ikke ante hva jeg fikk med på film, og kameraet ikke har LCD-skjerm, endte jeg opp med en lang serie veldig ristete filmsnutter av så å si hele overrøret på sykkelen og bare bittelitt av stien. Jeg har over 40 sånne filmer. Noen er brukbare, men det hadde jammen vært fint med litt mindre sykkel og litt mer sti. Og mye mindre risting.

I tillegg til chetsy’n hadde jeg med en Manfrotto Magic Arm (jeg har den fine, gamle med hjul) og en Super Clamp, og tenkte jeg skulle prøve å skru herligheten fast på sykkelen. Jeg regnet med at det skulle riste grusomt, og kanskje løsne og dette av, men så gikk det ganske bra. Sånn så det ut på sykkelen:

Kanskje ikke det mest praktiske der det er trangt og myebuskas, men-men. Videoen øverst er uredigert, «SOOC» («Straight Outta Compton Out Of Camera), men med liflige toner fra YouTubes gratis musikkarkiv. En dag redigerer jeg kanskje sammen de minst håpløse snuttene til en litt lenger film.

Her er test nummer to: Samme sti, men andre veien. Kameraet er montert litt nærmere hjul og gaffel, og etterhvert rister det løs og filmer litt skjevt:

Midt oppe i de cinematografiske aktivitetene rakk jeg å trene «naturlig interval», og var faktisk nesten oppe i makspuls:

Her var jeg (klikk for de særs interessante detaljene):

Dette innlegget ble publisert i rapport og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til Terrengsykling: Østmarka på sitt aller ypperste

 1. knutespen sier:

  Hei, hvor finner du det oversiktsbilde fra Garmin connect? bruker connect selv og synes det var et enkelt bilde å bruke til bloggen f.eks.
  KnutEspen

 2. Thomas sier:

  Fett! Filmingen ble jo dødsbra. Særlig Test1 ble stilig.

  • CL sier:

   Takker! Det kommer mer.. Har vært ute i dag også, og testet med stabilisering i Final Cut Express. Det ble jalla. Ser ut som gaffelen fyker rundt. Jeg blir kanskje helt nødt til å kjøpe meg et trikopter nå?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.