Treningsleir på Bjønnåsen


Langrennssesongen er snart over, men seriøse skiløpere vet hvor viktig det er å legge et solid grunnlag for neste sesong allerede før inneværende sesong er helt slutt. Blodsmak dro derfor på treningsleir på Bjønnåsen – et lite, bortgjemt sted man må kjøre nesten 40km på grusvei for å komme til.

Da vi omsider kom fram seint fredag kveld, hadde de andre deltagerne på leieren allerede fyrt opp peisen og så smått begynt på rom & cola. Vi ble raskt enige om å fortsette med det litt til, mens vi sjekket Yr og konkluderte med at neste dag ville bli bra.

Bildet øverst her viser hvordan det så ut utenfor hytta rundt frokosttid. Bildet nedenfor viser frokosten selv, servert på splitter nytt nydelig servise.

Skiene ble hentet ut av skiboksen, og dermed kunne vi konstatere at 35km offensiv kjøring på støvete grusvei gir konsekvenser:

Heldigvis hadde ingen av oss besudlet skiene med klister (forsåvidt ikke så oppsiktsvekkende, siden dette var skøyteski), så støvet forsvant raskt av seg selv da vi begynte på dagens økt.

Forholdene var spektakulære: -6°C, lite vind, bortimot skyfritt og praktisk talt folketomt:

Dagens økt, en slags ballong:

Restitusjon i hytteveggen – ingen klarer å gjette hva vi drakk:

Kolabrus!

Senere tok vi en økt med superkombinasjonen «yatzee og champagne»:

Vi spilte også høyrisikospillet «100» (reglene står i lokket på yatzee-esken).

En god skiløper må huske å trene hodet (altså hjernen) i tillegg til resten av kroppen. I så måte fungerer både «yatzee og champagne» og «100» bra, siden champagnen bidrar til å vanskeliggjøre klartenking på samme måte som uitmattelsen i et tøft skirenn gjør.

Utpå kvelden la vi inn en økt med «planken» på gulvet, men denne tegneserien valgte vi å se bort fra:

Peis er ikke bare hyggelig, men også en nødvendighet i en hytte uten (nevneverdig) strøm. Disse to bildene viser hvor enkelt man kan få flott fyr i peisen med helt vanlig parafin:

Middagen besto selvsagt av ekstremt lange karbohydrater, pluss proteinrikt kjøtt og champignon (som kroppen forsåvidt ikke klarer å få noe ut av, men som er litt artig likevel):

Til dette ble det servert lettdrukket, italiensk rødvin fra Gardermoen.

Siden det var så til de grader stjerneklart, valgte 2/3 av gruppen å sove under åpen himmel (etter inntak rom & cola), og her ligger vi og storkoser oss fortsatt:

Neste morgen var det på’n igjen med samme suksessoppskrift som dagen før:

Økten ble nøyaktig sånn – en gøyal triangelsak:

Alt i alt: Vellykket!

Dette innlegget ble publisert i rapport og merket med , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Treningsleir på Bjønnåsen

  1. Bjartolini sier:

    Sterkt levert sånn på tampen av sesongen! TKL utfordrer deg og dine og andre sine til denne morsomme 8 km-turen fra Sognsvann: http://www.ready.no/section.cfm?path=396 Man får visst t-kjorte der det står råskinnet på (verdt deltakeravgiften selv om det blir dyrt pr km…)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.