Fornebuløpet og drømmen om sub40

Etter å ha misset drømmegrensen på sub40 med 11 sekunder på Sentrumsløpet øynet jeg muligheten til rematch mot meg selv i det relativt nystarta Fornebuløpet. Forholdene for PB virket gode: Sånn passe mange løpere påmeldt(rett under 1000 tror jeg)  løypa er relativt  flat (hallo! den går jo i sikksakk og sirkler  i et gammelt flyplassområde) og formen har hvertfall ikke blitt noe dårligere siden sist forsøk på å snike seg under 40 blank. 

Flotte omgivelser på mye av turen. Foto: Kjell Vigestad. Høflig lånt på www.kondis.no

Beina kjentes blytunge en time før start. Dette var et godt påskudd for å psyke seg litt ned. (Kan ikke løpe fort etter en lang dag på jobb vettu) Etter noen km oppvarming ble følelsen noe bedre. Hvertfall bra nok til at det var verdt å gi gass fra start. Etter nøye finjustering av lisser på et realtiv ferskt par med sko (Adizero Boston  – ikke tunge og ikke lette, men gode sko!) var det så vidt jeg rakk starten, noe som igjen resulterte i at jeg nok en gang stod altfor langt bak i feltet når startskuddet gikk. Og med bruttotidtaking var dette en tabbe.Det er mye som tyder på at jeg har mer å gå på når det gjelder rutiner for startnummerløping.  Jeg holdt bra trykk ut fra start, men måtte brøyte vei gjennom folk som stiller seg altfor langt fram i feltet. Man føler seg passe dust når man driver med den slags i et mosjonsløp, men hva gjør man ikke for nå sine mål…
 
Første km gikk på 3.44. Dette var overraskende fort. allerede 16 sekunder i pluss med tanke på rekordløp! Men med for rask tid åpningstid har også frykten for full sprekk også lett for å melde seg.  Kroppen og hodet funket overraskende bra. Dette med hodet er helt avgjørende på 10k. Det er lett å begynne å hate, og å sette ned farten bare litt gjør alt så mye mer behagelig… Passering 5k ble på 19.51 og fremdeles på riktig side av 4.00 tempo.  Løypa var så flat som lovet, men vinden var ikke nevnt i innbydelsen. Men etter mye sidevind de første km fikk jeg plutselig solid medvind i en slak motbakke ved Telenor Arena. Det gjelder å tenke positivt! Der og da øynet jeg virkelig muligheten for mitt første sub40-løp.  Kilometer nummer 8 er den tyngste på 10k-løp, og siden jeg har bestemt meg for det, var det selvfølgelig sånn denne gangen også. Her måtte det jobbes med både negative tanker, motvind(selvfølgelig) og melkesyre. Etter passering 8 km er det letttere å lure beina igjen; Kjør på! under 8 minutter igjen av økta, dette er ikke mer enn 5 runder på bane osv. Det gjelder å si det som beina responderer på. Etter et tappert spurtforsøk de siste 400 150 meterene tikket jeg meg selv inn på 39.23! Ny pers med nesten 50 sekunder og god margin til 40-grensa! Det prikket i kroppen, ingen grunn til å drive med ekstremsport for å få andrenalin. Jeg klarte å presse meg bra hele veien og med 3.56 snitt på en middels dag må jeg si meg veldig fornøyd med dagen og løpet.
 
Offisiell tid ble 39.31(8 sekunder tapt på startfadesen) og 10.plass i klassen og 34.plass totalt.  Med opptimal oppladning kunne dette gått kanskje gått ned mot 39 blank! Ellers må jeg jo legge til at løypa var superfin og arrangørene var flinke som bare det.  Stats lagret via Garmin finner du her.
Dette innlegget ble publisert i rapport og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Fornebuløpet og drømmen om sub40

 1. øyvind gjermshus sier:

  Løping, løping, løping. Imponerende nok det, men har du luftet landeveissykkelen? Vi skal på tur i juli og klatre en del høydemetre. Da må du være på hugget Christian. På hugget i sykkelsko altså, ikke i løpesko.

  • CL sier:

   Ærlig talt, Øyvind! Jeg har både spist meg opp, og hvilt meg masse. Jeg kommer til å være så til de grader i slag, bare vent! Det blir vel forresten tartiflette til middag hver dag?

 2. kalabalaru sier:

  For orden skyld; innlegget er ikke skrevet av Christian, men av Thomas som er en slags deltidsmedarbeider på Blodsmak. Jeg anser meg selv som løper, men har også syklet litt og har klare planer om å sykle litt mer nå som sesongens ene av to løpemål er nådd.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.