Tour de Nasjonaldag

I morgen braker det løs: Årets mest stivpyntede etapperitt!

Etappe 1, Nordstrand – Grünerløkka (6,5km): De første kilometerne er flate, og her vil farten trolig bli høy allerede fra start. Ned Kongsveien vil utforkompetansen bli satt på prøve, både i den teknisk krevende sjikanen ved Sjømannsskolen, og spesielt i partiet helt i bunnen av Kongsveien, der det både er rundkjøring med bil trafikk, trikk fra begge kanter og lumske skinner i asfalten. Under Sykkel-VM i 1993 var det mye dramatikk her. Gjennom Gamlebyen er det smalt, mørkt og gammelt, og viktig å være på alerten. Over Grønland er det viktig å passe seg for utesende butikker og folk som ikke feirer Tour de Nasjonaldag. På slutten av etappen må rytterne/rytteren tråkle seg gjennom kronglete gater med trikkeskinner, før den korte (10m?) stigningen opp til målgang. Her blir det frokost av det aller mest majestetiske slaget, med champagne, cava, eller noe annet passende.

Etappe 2, Grünerløkka – Torshov (2,5km): Tempoetappe med jevn stigning, og en kontinuerlig kamp mot melkesyren. Farten blir høy både opp Toftes gate og Vogst gate, før en krapp sving rett før mål vil kreve både presisjon og finesse. Etappen avrundes med champagne (eller cava, eller noe annet passende) og alskens tilbehør.

Etappe 3, Torshov – Nordstrand (9,9km): Årets lengste etappe, og det er her mye blir avgjort. Starten er en lang og krevende utforkjøring blant annet gjennom opparbeidet parkanlegg, og videre gjennom majestetiske og imponerende rundkjøringen firkantkjøringen på Carl Berners plass, så ned Finnmarkgata, over Galgeberg (neppe innom Galgeberg Corner), før årets drøyeste hors categorie-klatring opp til Brannfjell (og forsåvidt Ekeberg). Etter målgang vil det bli servert rosévin, annen vin og en rekke artige matretter.

Etappe 5, Nordstrand – Nordstrand (650m): Kort og flat etappe der sprintegenskapene kommer til sin rett, og de som ikke har spist for langsomme karbohydrater vil kunne gjøre det bra. Ved mål vil det bli et overdådig utvalg med mengder av matretter og drikkevarer av alle typer, sannsynligvis også flere typer is.

Etappe 6, Nordstrand – Nordstrand (800m): Kort, og heldigvis litt nedover. Dette er å anse som en gedigen sjarmør- og oppvisningsetappe, da rittet i praksis allerede vil være avgjort. I mål vil det være et gigantisk podium konstruert av tre, formet som en slags terrasse/platting. På podiet vil det være plassert meget komfortable stoler med myke puter, og det vil være anledning til å gå både i kjøleskap, vinkjeller og barskap for å finne egnede remedier til gjenoppretting av væskebalansen.

Dette innlegget ble publisert i ymse og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til Tour de Nasjonaldag

  1. Eirik sier:

    Fantastisk opplegg! Hvor er seedingrittene til neste års Tour? ;)

  2. CL sier:

    Oppdatering! Grunnet luguber værmelding, ble touren i sin helhet foretatt uten sykkel (akkurat som ToC, egentlig). Menyene, derimot, ble fulgt til punkt og prikke.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.