Treningsleir på Gjeving med Team Johnsen Frameworks


Sørlandet, baby. Asfalt som svart marsipan, 25 grader og sol døgnet rundt, rosévin og vørterøl i kjøkkenkranene, og alltid medvind.


Turen fra Oslo til Sørlandet gikk via Moss-Horten, og på fergen ble det både vaffel og svele (svele uttales alltid på halvhissig vestlandsdialekt).


Proviantering i prioritert rekkefølge: Vørterøl er på plass.


Basen for treningsleieren lå vindskjermet, men likevel bare en kort tur fra vannet – og fra landeveien. Til tross for at det gikk en slags sti rett gjennom parkanlegget, ble vi lite forstyrret av autografjegere under oppholdet.


På leirområdet finnes også Norges høyeste tuja (på bildet er det en fyr fra Tasta-Randaberg-traktene for skala).

Dag 1: Gjeving – Tvedestrand – Arendal

Sørlandet viste seg fra sin beste side: Over 20 grader, sol og lite vind. Øyvind, som er lommekjent, la opp til en super runde i åttetallsformasjon (se logg lenger nede).


Forberedelser med sportstape: Enkelte på Team Johnsen Frameworks må lappes sammen før hver økt.


Siden leieren ligger inne i skogen, ble det litt «portaging» før og etter hver økt. Dette fiffige skotrikset brukes av alle i protouren (da Cippolini var aktiv, hadde han en egen skoportør).


Startområdet. Her skiftet vi til sykkelsko, og gjemte joggeskoene inne i et kratt.


Hvor mange medlemmer av Team Johnsen Frameworks må til for å pumpe et dekk? Et par stykker.


Er dette Arendals bratteste bakke? Brostein, sørlandsbebyggelse og alt mulig.


Sveinung støter, med Bjarte på hjul. Kan det være aerohjulene til Bjarte som snyter han for seieren?


Øyvind er sjanseløs mot spurtduoen i front.


Men ikke så sjanseløs som meg, som stoppet for å ta bilder.


Arendal rock city. På venstre side av bildet skimtes en flytende scene, der de sikkert skulle diske opp med Jørn Hoel, Smokie, Bonnie Tyler, Erik & Kriss, Sputnik og noen andre, presentert av Dan Børge Akerø og Per Sundnes. Vi syklet videre før det startet.


Kaffepause på bryggekanten. Igjen holder vi oss litt unna de mest poulære områdene, så vi slipper hylende sykkelentusiaster som maser om autografer, og damer som blotter brystene i ett sett.


I løpet av treningsleieren klarte Øyvind både å punktere og sykle over en spurv (ikke samtidig).


Fyren fra Belgia var i klart dårligst form, men tok likevel et kommunepoeng på søndagen. Det betyr at jeg faktisk tok halvparten av alle kommunepoengene på treningsleieren, og siden Team Johnsen Frameworks stilte med tre mann, betyr det at jeg er tre ganger så god som hver av dem.


Idyll på smal sørlandsvei.


Turene varte som regel i 18-20 timer, så da vi kom tilbake var det bekmørkt, og jeg måtte skru opp ISO’n til 3200. Eller så var jeg så sliten at jeg kløna med labbene, og kom borti alle mulige knapper på kameraet.


Verdensmester Sveinung (SSWC 2006) viser Team Johnsen Frameworks’ nye (og eneste) lagtrøye. Raff, selv i 3200 ISO.


Alle (ok: begge) turene ble selvsagt logget i minste detalj for senere analyse.


Restitusjonsdrikk.

Dagens økt (klikk for Garmin Connect):

Sveinung og Bjarte var/er i knallform, og kjørte hardt i bakkene. Sannsynligvis var det spurtpris på hver eneste bakketopp, og grønne TJF-tøyer er bestilt. Øyvind har spart formtoppen til senere i sesongen, og var ikke med i konkurransen. Selv syntes jeg det gikk temmelig radig hele tiden, og var totalt sjanseløs i bakkene.

Vi kjørte rulle der det passet seg, og med ujevne mellomrom ropte en eller annen:

Blø for rulla! Dø for rulla!

Jeg må si det var skikkelig fint å dure uanstrengt av gårde i 40km/t på fine veier i supervær.

Etter dagens økt er det uhyre viktig å få i seg næring igjen. Vi baserte oss på en kombinasjon av vørterøl, weissbier, rosévin og rødvin, kombinert med hjemmelagde hamburgere, potet- og eggesalat, hjemmebakt loff, etc.


Øyvind gjør i stand til kveldens burgerbonanza, hjemmelaget av de flotteste sørlandskyrne som var å oppdrive.


Kvalitet.


Burgerbonansa med fantastisk potet- og eggessalat, pluss superb pestoting.

Her er oppskriften på klodens beste potet- og eggesalat, fra Baketjenesten (AKA Inger Elise):

  • 10 poteter
  • 5 egg
  • 1 løk
  • Så mye syltet agurk du vil….
  • Bland litt av saften fra den syltede agurken med 1-2 remulade (tror mer 1 enn 2)
  • Salt og pepper

Til dette fungerer det bra med en flaske Chateau de la Chateau:

Dag 2: Gjeving – Laget – Tvedestrand

Den første dagen startet vi seint (vi la oss vel ca 03 natten før) og kom tilbake til basen i firetiden, og dette innebar at vi ikke fikk nok slaraffentid på terrassen. På bakgrunn av dette dro vi tidligere ut på dag to, og kortet også ned runden litt. Vi var tilbake rundt klokka to, og hadde masse tid på terrassen. Suksess!


Is- og kolabruspause i Tvedestrand. Sveinung gikk i kiosken for å handle til alle, og ble borte i nesten åtte timer. Damen i kiosken lot seg nemlig ikke stresse av at det var lang kø, men tok ting i sitt eget tempo. Heldigvis ble det både iskald kolabrus og is til alle til slutt.


Velfortjent Sol-is på bryggekanten.

Dagens økt:

Kanskje litt tung (tyngre?) i beina enn førte dag, men nesten ikke merkbart. Masse fine veier, og knallvær. Litt mer vind, så stor forskjell på farten om vi hadde med- eller motvind.

Mot slutten lå Øyvind lenge i front og dro, og da han var ferdig med jobben freste Sveinung og Bjarte forbi, og forsvant. «That’s what friends are for».

Dag 3: Hvile og Lyngør-sightseeing

Etter to dager med sykling tok vi en hviledag, og dro på båttur til Lyngør sammen med hjelpeapparatet:


I Lyngør ligger «Seilmakerfruens kro».


På Seilmakerfruens kro kan man dessverre kjøpe denne retten: En bitteliten, dvask frossen(?)pizza til 175kr. Unngå dette!

Konklusjon

Treningsleieren var en ubestridelig knallsuksess, og ga oss garantert et formidabelt grunnlag for både 24-timersrittet (i terrenget) Nordic 24 neste helg, Alpe d’Huez i juli og Lysebotn-Bryne i august.

Dette innlegget ble publisert i rapport og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Treningsleir på Gjeving med Team Johnsen Frameworks

  1. Kjetil sier:

    Alltid en glede å lese dine innblikk i idrettsfolkets verden. Keep up!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.