Jens Voigt

På vei ned Col de Peyresourde i 70km/t under Tour de France i 2010, eksploderer forhjulet til Jens Voigt. Han rekker såvidt å tenkte «dette kommer til å gjøre vondt.» Når han kommer til seg selv, innser han at sykkelen er totalvrak og at følgebilen(e) er borte. Ingen kan hjelpe han, og sjåføren i «the broom wagon» spør om han vil sitte på. «No, no! I want to go to Paris!» Han får etter hvert låne en barnesykkel med tåklips, og jakter på gruppettoen i 15km før han får en ordentlig sykkel. Jens kommer til Paris. Selvsagt.

Velonation har skrevet om dette i Jens Voigt avoids abandoning Tour de France with help from kid’s bike.

Her er et intervju rett etter målgang:

“Well I think obviously I’ve had better days than this, but I’m still alive. It’s better than last year. You see, last year I was, at this time of the race, I was in hospital already. And this time I am still on my bike; didn’t crash on my head, didn’t crash on my face, so things could be worse.”

En annen video, som viser hvordan Jens Voigt gir alt (her er det nesten ok med mer enn ett utropstegn):

Jens er ikke som alle andre, og har heller ikke samme giring som vanlige syklister:

Mer om Jens Voigt: http://www.jensvoigtfacts.com/

Shut up legs!

Dette innlegget ble publisert i ymse og merket med , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Jens Voigt

  1. Fant gullkorn-o-rama:

    • CL sier:

      Reflektert og velformulert. Kvalitet.

      Det er mye å ta av, her er en hvor Jens er irritert på folk som ikke skjønner sykkelsporten: «In the year 2000, do you know why Ullrich won the Olympics? Because I worked my ass off for the first 150k. […] That’s a question of honor. My loyalty belongs to my team, my leader and my boss»

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.