Strava – det beste analyse-/nerdeverktøyet for syklister?

Strava er omtrent som Garmin Connect, bortsett fra at:

 • Det ser bedre ut: Ryddig, oversiktlig og pent.
 • De har Google kart (det kan du ordne på Garmin Connect også)
 • Automatisk oppdeling av loggen i segmenter, og kategorisering av dem
 • Automatisk rangering av alle brukernes resultater på segmentene
 • Automatisk opplasting rett fra din Garmin-dings
 • Egen iPhone-app (logg turen til kiosken hvis du vil)
 • Gratis!

Bildet ovenfor viser en tur med tre segmenter og hvordan jeg klarte meg. Siden jeg for første (og siste?) gang klarte å komme meg på pallen på et segment, forter jeg meg å bruke det som eksempel: Vassumbakken. Strava gir en detaljert oversikt over segmentet: Høydekurve, lengde, stigning, kategorisering, rekord, din tid, etc:

Det er kanskje ikke alle som legger merke til at jeg faktisk har hvilt meg såpass i form at jeg fikk samme tid som Landevei-redaktør Øyvind:

Det er over et år siden Øyvinds tid, så på Strava kan man altså konkurrere med alle andre Strava-brukere som har syklet samme sted. Det ligger mange segmenter lagret, og man kan selvsagt lage nye. Såvidt jeg vet lager Strava også segmenter automatisk, spesielt for klatringer.

Kongen av Kongsveien er fin (og for tiden utilgjengelig), men på Strava dukker alle tidene opp Kongsveien opp automatisk: Kongsveien. Tilsvarende for klatringen opp til Grefsenkollen, og mange, mange andre steder. Dette gjelder ikke bare klatringer.

På Strava kan man også søke etter turer. Man kan f.eks. søke etter en firetimers tur fra Oslo.

Strava legger staid til ny funksjonalitet, og  i motsetning til Garmin Connect er folkene bak Strava interessert i kontakt med brukerne. De presenterer seg selv på web, er på Twitter og Facebook, har et supportforum og de har en blogg.

Alle som sykler og liker å se de middelmådige resultatene sine flott presentert bør teste Strava.

Oppdatering (31/7): Sjekk hvor klatringene slutter

Hvis man er ute og sykler med spreke folk fra Team Kjelsåslærerne og/eller Team Johnsen Frameworks: Ikke stopp der de har stoppet, det kan nemlig være midt i et segment! Det skjedde i Vassumbakken, se bare på den lille krusedullen ved Fjellstadveien i det blå segmentet – det var her vi stoppet for å puste ut og drikke litt før vi fortsatte, med drastiske følger for tidtagingen:

Dette innlegget ble publisert i tips og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

9 svar til Strava – det beste analyse-/nerdeverktøyet for syklister?

 1. Tilbaketråkk: Bourg d’Oisans: Dag 3: Monstertur over Col de la Croix de Fer, Col du Glandon, Col du Télégraphe og Col du Galibier | Blodsmak

 2. Hei! Vet du om man kan laste ned alle sine egne aktiviteter fra Strava med ett klikk? Dette er noe jeg savner med Garmin Connect, så hvis det er mulig så bytter jeg :-)

 3. VegardØ sier:

  Er det noe sted på Strava der man kan anbefale turer eller noe i den duren? Det er jo veldig mange turer som kommer opp hvis du søker på «Oslo» og det er ikke alle «T/R jobben» som er like aktuelle når man planlegger søndagsturen…

  Fin blogg, Christian!

 4. Tilbaketråkk: How to move from Garmin Connect to Strava | Blodsmak

 5. Strava er nok mer et nerdeverktøy, men det er et bra nerdeverktøy ;)

  Det finnes mange slike apper der ute, sågar spesialisert på type idrett man utøver og hva man ønsker med trackingen.
  Jeg har prøvd de fleste, også Strava, men har endt opp med Sports Tracker fra Sports Tracking Technologies. Den plotter bl.a. bilder du tar underveis og viser hvor i løypa du har tatt disse. ;)
  Endomondo er nok best på den sosiale biten med en meget bra webløsning.

  Runkeeper er grei, det samme er bl.a. Runtastic, Sportstracker Pro, MapMyRun, Sportypal Pro, iMapMyRide, RouteTracker, Runner, Bike computer, Move! og Map My Tracks

  Man må finne sin favoritt blandt mylderet av slike apper, men for all del, Strava er morsom den altså ;)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.