Sørensens sløife

Sørensens sløyfe sløife er en rundt på Oslo øst med usedvanlig mange knekkere. På under 28km rekker du å klatre nesten 800 særs ujevnt fordelte høydemeter, og normalt er hele runden unnagjort på under to timer.

Historikk

Per Allan kjenner løypa som sin egen styretape, og uttaler:

Løypa er navngitt av Sørensen av Odd Hjorth-Sørensen, eier av Sørensen Sykler. Odd er jo snart 150 år og har trent mye i sin tid. Han og andre venner trengte ett opplegg for å trene i bakker i nærheten av Oslo uten å dra for langt hjemmefra. Området Mosseveien, Nordstrand og Ekeberg har mange små fine utfordringer hvis man leter litt og de lagde denne «artige» bakketreningsrunden.

Fikk høre om den av Odd for ca 7 år siden og etter det dro vi den igang igjen med en gjeng fra IF Frøy. Vi har pleid å kjøre den etter rittsesongens slutt, litt sånn på mørke høstkvelder. Den har blitt mer og mer populær de siste årene og mange sykler den jevnlig. For min egen del sykler jeg hele eller deler av den gjennom hele sesongen. Syns den er smertefull, men artig.

Rutebeskrivelse

Fra Per Allan igjen:

 1. Start: Manglerud senter, bensinstasjonen. Man triller rolig ned forbi Bryn Senter og rundt blomsterhandleren der nede og til høyre opp rundkjøringa. Da er man i Johan Evjes Vei. Ta til høyre opp Promenaden helt til toppen. Førte bakke unnagjort. Den enkleste.
 2. Ruller videre ned på Østensjøveien men tar opp en liten og veldig bratt sykkelsti opp til Skøyenåsen skole (ungdomsskole). Pulsen burde ha steget noen hakk nå. Ruller videre opp til Oppsal og ned Motbakkene og videre ned på Østensjøveien mot Lambertseter.
 3. Ved bomstasjonen starter sprinten opp til Lambertseter. Her bør man fleske til skikkelig og få opp farten og pulsen.
 4. Ruller rolig videre ned Langbølgen mot Skulleruddumpa. Ikke kjør helt ned i dumpa så pass på farten og ta brått til høyre og ned Munkerudkleiva. Man suser så opp Brattvollveien. Det er «bratt» i navnet men denne er snill og grei.
 5. Ruller via PA Holms vei og ut på Nordstrandveien og ned til Sæterkrysset. Der tar man til venstre og ruller rolig nedover ekebergveien. Når det begynner å bli svingete skal du skli opp til høyre ut inn på Knud Øyens vei. Moroa begynner nå snart.
 6. Kjør rolig Åsdalsveien og ned Ingiers vei ned på Ljabruveien og mot sentrum. Etter en kort tur skal du mose opp Kneika og gjennom Vestagløttveien og ut på Nielsenbakken. Høy puls igjen men ikke noe hvile. Ta opp til venstre og inn mellom trærne og ned/opp Svenskestien. Her må du kjøre fort for her er det grusunderlag og skogssti på slutten. Går superfint med racer, bare moro med litt action.
 7. På toppen her ruller man rolig ned på Solveien og tar ned til venstre og helt i bånn av bakken. Ja, og så må du selvsagt sykle den opp igjen. OBS OBS, fin utsikt her. Det er lov å nyte små gleder. Herfra ruller man rolig videre langs Solveien og ned Nordstrandveien nesten helt ned til Mosseveien. Ta av på sykkelstien rett før hovedveien og kjør langs Mosseveien til du kommer ut på Furubråtveien. Oppder skal du. Dette er liksom ikke et drag, man kjører opp til der draget starter.
 8. Du kommer til Vikingveien og her er det bare å mose opp. På toppen der tar du til høyre og litt nedover til du finner Sanatoriebakken. Kjør på. Snart kommer dagens høydepunkt.
 9. Fra toppen av Sanatoriebakken sykler du rolig ned Kastellveien til Vingolfveien men du skal rett opp Krokkleiva som er dagens bratteste utfordring, hvis du ikke skal opp Brattbakken etterpå da. Husk å gire ned før du går inn i denne bakken så du ikke ryker kjedet ditt eller sprenger kneskåla.
 10. Fra toppen her sykler du Solveien igjen et godt stykke til du treffer på koselige Bekkelagsveien. Her skal du helt ned til Mosseveien. Husk å ha seriøst gode bremser for her er det fryktelig bratt å sykle ned. Har du for stor fart kommer du til å slite seriøst her. Fra bunnen her skal du opp Brattbakken. Det er en grunn til at den heter Brattbakken. Du skal kjøre denne jævelen helt opp til Kongsveien. Det er langt.
 11. Nå er det finalen som gjenstår. Du skal sykle Kongsveien ned til Konowsgate opp så kommer en seig en. Du skal opp Ekebergveien og deretter ut på Vallhallveien. Herfra og opp til Ekeberg eller Brannfjell er fritt fram. Mange muligheter og mye moro her. Når du er oppe på Brannfjell kan du slappe av og begynne å tenke på hvordan du skal klare å sykle hjem.

Her er noen glade syklister i bunnen av Brattbakken – den er bratt:

Bjerringbakken er ikke med på dette segmentet – kanskje du vil registrere den..? Turan.no har litt info. Det er noen andre kneiker som sikkert kan legges inn også.

Nielsenbakken er veiet og funnet for lett.

Mer informasjon?

Hvis du vil vite mer, kan du sykle innom Sørensen Sykler på Fyrstikktorget på Helsfyr – Sørensen selv er fortsatt i butikken.

Du kan også handle billige sykkelting på bikedeal.no, og hente varene i butikken.

Data

Høydekurven ser sånn ut:

Alle de grønne er registrerte klatringer (du kan legge til flere), og full Strava-logg finner du her: http://app.strava.com/rides/1198343

Lykke til!

Dette innlegget ble publisert i rapport, tips og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

16 svar til Sørensens sløife

 1. Per Allan Johansson sier:

  Bare så det er sagt, det var en jævla bra tur :)

 2. Per Allan Johansson sier:

  I dag fikk jeg tips om ny sløife av selveste Odd Sørensen. Han fortalte samtidig at sløyfe staves med «i», altså Sørsensens Sløife. Den er såpass gammel denne sløifa, så litt fint skal det være.

  Snart kommer jeg med sløifa «Oslo Opp og Ned». Den blir knall og en reell utfordrer til Sørensens Sløyfe :)

 3. Peder Midttønne sier:

  Kult

 4. John sier:

  Av ren nyskjerrighet (eller mot bedre viten) valgte jeg i dag å legge inn Sørensens Sløife i omveien hjem fra jobb. Trodde ikke det gikk an å legge asfalt så bratt som den er lagt opp Brattbakken..!?
  Men, fin tur etterfulgt av mat, drikke, drikke og så litt mer mat. Tipper søvnen kommer snart :)

 5. Morten Larød sier:

  Kom igjen’a gutter. Jeg tok bakken med standardkrank og 11-25 bak. Bevis: Jeg er han på bildet med rød trøye ;)

 6. Tilbaketråkk: Referat fra styremøte (luer, flasker, DeLuxe, etc) | Blodsmak

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.