Strava: De viktigste klatringene i Oslo-området

En talsmann for Team Kjelsåslærerne uttalte nylig følgede om Strava: «Vi må lage en oversikt over de viktigste klatringene i Oslo. Som det er nå er det jo registrert klatringen over og under en lav sko. «

Javisst, her er en start:

Og litt utenfor Oslo:

Her kan det fort utarte seg, men kom gjerne med innspill i kommentarfeltet.Du kan linke direkte til klatringen ved å skrive HTML-kode i kommentarfeltet, f.eks:

<a href=»http://app.strava.com/segments/645619″>Tryvann fra Gaustad</a>

For en landsomfattende diskusjon, se Hva er din lokale formtestbakke på terrengsykkel.no.

Strava har forresten Climb search, og der kan man enkelt finne f.eks. alle klatringer med nøkkelord «oslo» som er kategori 3 eller hardere.

Dette innlegget ble publisert i ymse og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

14 svar til Strava: De viktigste klatringene i Oslo-området

 1. Martin sier:

  En bra pekepinn på hvor «viktig» en klatring er, er ganske enkelt å se på kolonnen «# of times ridden» (og/eller «# athletes»). Det gir en indikasjon på hvor populære disse bakkene er (og dermed hvor viktige!). Man kan f.eks ta alle klatringer som har mere enn 100 registrerte tider (nå. blir jo mange fler snart nå som Strava er i ferd med å ta helt av..) og da kommer jeg på følgende bakker (navnet nedenfor er det de heter i Strava) i tillegg til de du nevner her:

  Steinshøgda
  Gjelleråsen
  Frognerbakken
  Konowsgate – Valhallveien
  Svartdalsveien-Utsikten-Ekeberg
  Sognsveien (bare 94 på #, men runder 100 straks!)

  Ellers er det verdt å nevne følgede bakker for å få med noen flere kat 2/3 stigninger:
  Majorstuen-Tryvann (kat 2)
  Skui-Sollihøgda (kat 3)
  Kleivstua (kat 3)
  Damtjernet (kat 2)

 2. CL sier:

  Meget flott innspill! Legger straks inn klatringenen du nevner – takk!

  • stigbd sier:

   Takk for bra initiativ!

   Eg har kun ein liten merknad til lista over:
   Konowsgate – Valhallveien og
   Svartdalsveien-Utsikten-Ekeberg

   ser ut til å vere omtrent det same segmentet, der starten på det første ligg litt lenger ned enn den andre. Dette er jo ein vanskeleg diskusjon, men eg vil meine at dei to segmenta referer til den same klatringa.

   • CL sier:

    Enig, takk for tips. Jeg beholder «Konowsgate – Valhallveien», siden den begynner etter rundkjøringen, og man slipper kluss med venting på trafikk der.

 3. Martin sier:

  sure thing :-) Her er forresten et søk som viser alle bakkene registrert i Oslo:

  Samtlige stigninger i Oslo

 4. Bjartolini sier:

  Klatringen til Tryvann slutter litt for tidlig. Er stopp ved innkjørselen til Telenor… Vanligvis sykler jeg helt til tårnet, men siden de ulike rittene som blir arrangert opp der stopper i bakken før er det også litt lov… Er til og med målstrek for A&V challenge. Altså, offisiell stopp ved siste kneik før bakken til tårnet. Da er det digg å bare rulle inn på parkeringsplassen og legge seg ned fordi man er så sliten.

 5. Gunnar b sier:

  Dette ser bra ut. Mange muligheter i ekebergåsen, vanskelig å finne den definitive. Jeg savner en skikkelig bratt knekker, de finnes jo, både opp til Ekeberg og på Nordstrand. Skal se om jeg kan komme med forslag..
  Så blir vel utfordringen å finne traseen som inneholder alle klatringene? ive. Jeg savner en skikkelig bratt knekker, de finnes jo, både opp til Ekeberg og på Nordstrand. Skal se om jeg kan komme med forslag..
  Så blir vel utfordringen å finne traseen som inneholder alle klatringene?

  • CL sier:

   Bjerringbakken er bratt. Se turan.no inntil den er på Strava. Det blir sannsynligvis en runde på «Sørensens sløyfe» denne uken, den inneholder en god del knekkere. Vi tar med Garmin Edge 500, og håper å få lagt inn en del nye segmenter.

   Her er et bilde av starten:
   Bjerringbakken

   Kom gjerne med flere forslag!

 6. En fin, men kort klatring er denne, kalt Kirkerudbakken, fra Vøyenenga til Tanum Kirke. En av de bratteste i Oslo-området, med partier på mellom 10 og 15 % stigning.

  http://app.strava.com/segments/734891

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.