Uoffisielt NM i tempo, Eddy Merckx-stil

Blodsmak klarte å kvalifisere seg til Uoffisielt NM i tempo, Eddy Merckx-stil (rull ned til de nyere innleggene). Det gjorde forsåvidt alle som dukket opp før start, inkludert en rouleur fra Team Kjelsåslærerne (de andre var på foreldremøte). Uken min før NM foregikk så å si uten fysisk aktivitet (men med «carboloading» via alkoholholdige drikkevarer så å si hver dag). Sånn er det å være på TV-messe i Utlandet. Det var med andre ord en helt glimrende oppladning til rittet. Jeg kom ikke på sisteplass denne gangen heller!

(Ok, det gjorde jeg, men jeg kom også på en annen plass, se nederst)

Bildet ovenfor er tatt før start, og viser ikke starten, men mål. Det var omtrent 50 joviale ryttere på plass ved Brekke, og etter ukevis med regn var det fint med godt, gammeldags knusktørt ørkenvær:

Maridalsvannet – det er så flott at du får det levert rett hjem til deg i rør.

Startområdet var lagt omtrent her, og ble glimrende koordinert av herremannen i grønt:

«Også vi som bare skulle hygge vårs»:

Jeg startet 18:58, og hadde da omtrent 95 i puls:

Oppvarmingen ble det vel egentlig ikke så mye av, siden jeg brukte mesteparten av tiden til å overtale Garmin-en til å godta at, joda, jeg har både pulsbelte og kadenssensor.

Og vi er er i gang! Jeg hadde kameraet i lomma under hele rittet, men det ble ikke mange bilder – faktisk bare dette ene, tatt litt etter vending ved Skar:

Bra fartsfølelse.

Løypa er 10km lang (eller 7,95 som min Garmin mente), og tar rundt et kvarter å sykle. Jeg hadde ikke vært i Maridalen på evigheter (forrige gang var kanskje i fjor?), og husket ikke helt hvordan det var innover der. Løypa inneholdt kanskje litt mer bakker enn noen (jeg) trodde, men ingen knekkere. Det gikk fint å ligge i bukken og på storeklinga hele veien, unntatt opp den siste bakken før vending (her satt sikkert noen i 53-11 og storkoste seg, jada).

Det var mange andre ute på sykkel og ruleski (makan) i Maridalen, og jeg ante ikke hvem som var med i rittet eller ikke (bortsett fra de med staver, utne sykkel). Hadde jeg ikke vært så fokusert på arbeidsoppgavene mine (sjekke puls, kadens og fart på pulsklokka – og trå litt), hadde jeg kanskje tenkte på å se om folk hadde den fluoriserende Emit-borrelåsen på ankelen. Men neida, jeg syklet ritt, og tenkte bare på meg selv.

Jeg passerte noen syklister her og der, som sikkert var på uhyre rolig restitusjonstur, og regner med at de tenkte Edvald Boasson Hagen?! «løk» i det jeg suste forbi, kroket sammen i bukken, i ca 58 27km/t.

Siden klokken min rotet til avstanden, var jeg veldig glad for å plutselig se mål etter bare litt over 7km. Jeg trodde jeg hadde posjonert kreftene perfekt, men da det plutselig manglet 2km på løypa, fikk jeg satt inn en ørliten spurt med overskuddskreftene, og passerte et par stykker (som kanskje ikke var med på rittet, eller som hadde startet etter meg).

Det var bra løypa var såpass kort, og selv om det var slitsomt (og jeg fikk blodsmak, tross skrøpelig tid), var det mye verre på Lysebotn – Bryne.

Her venter vi på resultatene:

Etter målgang (puh) viste klokken min bare 7,95km, og forskningsresultater tyder på at det skyldes elendig batteri, til tross for lading i bilen (kremt) på vei til start. En del av løypa er bare en lang, rett strek. Offisiell tid ble 16:41.

Her kunngjøres resultatene, og premier fra TERRENGSYKKEL deles ut:

Bjarte fra TKL kom på en sterk 4. plass, men fikk likevel premien for 3. plass siden noen hadde dratt hjem. Suksess! Og jeg kom ikke på sisteplass. Suksess! Se, så blide:

Per Allan (ca 58år) og Allan (12), syklet nøyaktig like fort (17:07), men bare Allan vant klassen sin (Allan til høyre):

Per Allan om hvordan han la opp løpet: «Jeg bestemte meg for å ta igjen han som startet før meg, og gikk knallhardt ut fra start. I den første bakken var hele kroppen full av syre».

Alt i alt var dette et superbt arrangement med svært god atmosfære. Mange takk til arrangørene!

Da jeg kom hjem, så jeg til min store glede at jeg hadde trått til såpass at høyreskoen hadde desintegrert:

Formtoppen for VM er sikret.

Resultater

Her er de: http://sibb.no/emit/201100914_EddyMercx/htmlfiler/

Legg gjerne merke til at jeg kom både på 30. og 46. plass!
(Oppdatering: Nå er visst 46. plassen slettet. Bittert!)

Strava

Er det ikke logget på Strava, er det ingen vits. Her er loggen: http://app.strava.com/rides/1623336

Dette innlegget ble publisert i rapport og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

8 svar til Uoffisielt NM i tempo, Eddy Merckx-stil

 1. tormodg sier:

  Takk for herlig referat! Hadde tenkt å bli med selv, men jeg klarte å ødelegge en bremsesko i iver etter å ha ren sykkel i helga (tabbe). Vel vel…neste gang…

 2. stigbd sier:

  Takk for flott referat og fine bilete. Det var fantastisk i Maridalen i går, og trass i syrehelvete, gir det meirsmak. Men eg må nok legge inn litt spesifik tempo-trening, for eg har litt å hente på gjennomføringa :-)

 3. VegardØ sier:

  Alltid stas med E.M.-tempo, neste gang skal jeg til og med ha med skoa så jeg også får kjent litt syre…

 4. Øyvind Gjermshus sier:

  Cool! Foreldremøtet var like vellykket som tempoen. Jeg er tilbake neste gang.

 5. Tilbaketråkk: Eddy Merckx-tempo i Sørkedalen i dag | Blodsmak

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.