2012: Et fantastisk år

Strava-rapporten over viser at jeg allerede er i god gang med å knuse 2011, da jeg syklet litt over 4000km (med GPS).

Dette året har jeg planlagt (ok, jeg planlegger mens jeg skriver dette) følgende:

 1. Sykle mye.
 2. Sykle til jobb hver bidige dag (så å si).
 3. Gå mye langrenn (hvis det noen gang blir skikkelig skiføre i Oslo, ellers blir det treningsleire til fjells).
 4. Kanskje kjøpe en cyclocross-sykkel, dra på fenomenalt flotte turer forbløffende langt inn i Marka (og videre) og forlenge sykkelsesongen kraftig.
 5. Trene intervall et par ganger i uken. Eller i hvert fall én.
 6. Trene litt styrke av og til (har jo både manualer og gulv).
 7. Bli 5 kg lettere «før sommeren» (gikk dessverre opp 0,1 kg i juleferien).
 8. Grenader-løpet [sic], vel?
 9. Sykle Ronde van Vlaanderen voor Wielertoeristen, ikke bare være turist som i fjor (selv om det også var fint).
 10. Sykle Lyseboth-Bryne og slå min egen tid fra i fjor (forhåpentligvis også spurte fra Øyvind når det er 200m igjen, og han tar det med ro).
 11. Sykle Nordic24 i soloklassen, denne gangen i fantastisk tørt og flott vær.
 12. Forbedre tiden min i Bjartbakken.
 13. Forbedre tiden min i Knekker’n opp fra Østensjøveien, og bli KOM.
 14. Sykle Kongsveien på under 5 minutter (beste tid hittil: 5:12).
 15. Dra på en ny, legendarisk sykkeltur med Bjarte og Øyvind, og ha det minst like flott som i Bourg d’Oisans, med Galibier og alt sammen.

Og, etter å ha tenkt meg om:

 1. Delta hver gang Rapha lanserer en konkurranse, selv om Rapha Festive 500 neppe blir mulig neste år heller (til fjells..).
 2. Sykle Sørensens sløife én gang mer enn Per Allan (se nedenfor).
 3. Komme inn på topp 10 på Vassumbakken (den bratte delen).

Og De selv, da?

Dette innlegget ble publisert i ymse og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

28 svar til 2012: Et fantastisk år

 1. Hæ??? Skal du ikke kjøre Jotunheimen Rundt med oss, da? *dån*

 2. Jeg tror også 2012 blir det mest fantastiske året noensinne å være i 40-årskrise. Jeg rett og slett digger det. Fikk ikke noen Garmin GPS-leketøy før midt i juli, til 40-årsdagen min, og etter en måned ødela jeg den og måtte vente mange mil på ny :(. I 2012 kommer alt til å gå på skinner. Det skal sykles mye, men det skal sykles aktivt. Det er min plan. Som trener og inspirator til en liten gjeng med 13-14-åringer skal det sykles aktivt på landevei. Både fellesstart og tempo. Det blir også noen langturer og en skikkelig guttetur til Italia (Tremezzo, Como). Vi skal også sykle masse i Spania i juli, men fokuset er hele tiden på aktive konkurranser, og de varer ikke så lenge i yngre aldersklasser.

  For min egen del skal jeg ha ny bestenotering på Enebakk Rundt og Vestfold Rundt. Deretter skal jeg som deg, sykle etter en del Stravasegmenter som jeg liker. Jeg skal sykle Sørensens Sløyfe over 15 ganger i år, og Oslo Opp-og-ned over 5 ganger. Det må vel være rekord?? Skal snakke med Soerensen og finne noen flere slike fantastiske ruter i nærmiljøet, det er seriøst bra trening og mange segmenter underveis. Skal også prøve å sette rekord på strekningen Tveita – Mosseferga. Den er jeg også glad i :)

  Det aller største målet må være å følge med på dine segmenter i Oslo og alltid ligge noen sekunder foran, samt slanke av 10 kg med daukjøtt :)

 3. CL sier:

  Nyttårsforsett fra Embrocation: «If I’m not tasting blood from burst capillaries in my lungs at the end of every time trial, crit, road race or ‘cross race I do, I didn’t do it right.» Mer blodsmak, altså.

 4. engelski sier:

  Flott plan! Jeg er noe misunnelig, særlig siden jeg er chickenshit i år og skal ikke gå Grenaderen :-( Dette er absolutt noe som man bør ha i bucketlista. Ser at du dropper Råskinnet (bucketlist?) i år. Stemmer dette? Gjørm er bra for huden særlig hvis man er saddle sore

  • CL sier:

   Råskinnet hadde jeg glemt! Det kvalifiserer vel egentlig som «spabehandling». Tror jeg ser det an litt, i og med at 2011 var det varmeste noen gang, og de har måttet hakke hull i isen andre år.

 5. engelski sier:

  what the shit happened to my Scandahoovian bokstavs?

 6. Øyvind sier:

  Hva med å følge opp denne fyren?
  http://www.teamsky.com/article/0,27290,17545_7393176,00.html

  Jeg er med på alle Sørensen rundene. Tre daler og tre topper i Oslo fikk vi ikke kjørt i år. Det er en fin tur, må på lista.

 7. mrhaug sier:

  Planer ja! Når det gjelder startnummeraktivitet så er planen foreløpig Sentrumsløpet under 40 min, Gøteborgsvarvet (verdens største halvara) gjerne under 1.30, Oslo halvmaraton ned mot 1.25, noe ambisiøst, men hvorfor ikke? 10k under 38 minutter og debutere på maratondistansen, vurderer Nordmarka skogsmaraton 16.juni.

  Og muligens debutere i et sykkelritt…

  Ellers er målet å nærme seg 30 timer trening per måned fordelt på fire-fem økter per uke. Førtiårskrise? Tja.. Kanskje litt…

  • CL sier:

   Her lukter det strukturert og målrettet trening! Du klasket jo til med supertider i 2011, så jeg hadde ikke blitt overrasket om du løp Oslo halvmaraton på 1:15.

   Økter, ja: Jeg har allerede gjort unna tre økter denne uken, og etter at jeg har syklet hjem fra jobb, blir det fire. Kan jeg telle med trappa opp i 8. etasje? I så fall blir det to økter til der (fire hvis trappene også teller nedover).

   • mrhaug sier:

    Pga drittvinteren så langt har jeg til og med meldt meg inn på treningsenteret på Holtet. Styrke og intervalløkter på mølle. Proft?

    • CL sier:

     Huff. Dette er vel bare starten, snart driver du med Zumba og går på spa. Enten det, eller så blir du i knallform og løper fra alle.

     Jeg var innom Best Helse i fjor høst, fordi jeg tenkte at litt styke kanskje var lurt. Etter en to minutters titt, konkluderte jeg med at jeg ikke orket. For det første er det selvsagt veldig utrivelig å trene med almuen, og for det andre har de et grusomt, lillarosa gulv som de må ha fått veldig, veldig billig. For det tredje har jeg vært medlem på Elixia, S.A.T.S. og Myrens hva-det-nå-heter, og det holder aldri mer enn et par måneder.

     • Thomas sier:

      Er spent på hvor lenge jeg holder, er faktisk første gang jeg er medlem noe treningsted. Har nå fått et skreddersydd styrkeopplegg for løping av en halvkjent løpetrener. Så får vi se da, om det er det som skal til for å ta dette løpegreiene et nivå opp.

      Når det gjelder farge er det nok en eller annen luring som fant ut at lilla skal være en slags signaturfarge, både inngangskort, t-shirts hos de ansatte og alt av skriv har denne ulekre fargen.

 8. Martin sier:

  Planer for 2012 ja… I 2012 skal jeg iallefall fullføre mitt (latterlige, men veldig overkommelig) mål om å sykle 10ganger på rad gressbanen til Tryvann – dette siden jeg måtte avbryte på 8x i august for å hente to unger på skolen. Ellers har jeg en drøm om å sykle 10000 høydemeter på samme dag – men, mulig jeg sparer denne til 2013! Her hadde det vært artig å reise til Frankrike og forsøke å sykle 5x Col du Telegraph&Galibier (som er ca 2000m stigning på en tur)! Det burde jo gå på innen 24 timer – starte svært tidlig om morgenen tenkte jeg.

  • CL sier:

   Jø og fyse! 10.000m på én dag er jo rundt og fint, da trenger man vel bare en lang,lang bakke med 5% stigning for å unngå å sløse bort tiden på nedoverbakker..? Télégraph og Galibier 5 ganger er hardt, og for meg holdt det bra med én. Hele La Marmotte-runden (med Alpe d’Huez) er 5180m totalt. Friskt å ta den to ganger på rappen, men det er nok mulig. Lykke til med både 10x og 10.000m!

 9. CL sier:

  8. Grenader-løpet: Påmeldt!
  11. Nordic24: Påmeldt!

 10. Tormod Guldvog sier:

  Jeg skal forresten løpe Fokus Bank 3km (dvs under Oslo Maraton) på under 11 minutter.

  Spørs om jeg klarer å gjenta suksessen med å vinne aldersklasse M40-44 nå som folk begynner å skjønne at man ikke må løpe 42km for å få fet T-skjorte fra Oslo Maraton.

  Lurer også på om jeg kanskje må skrive et lite innlegg om min FANTASTISKE opplevelse under Tryvann Opp 2007. Da jeg kom heeeeeelt sist.

  • Blodsmak sier:

   Spurtpriser skal ikke undervurderes! Siden det er såpass høyt opp i aldersklassene, har de andre sikkert glemt det nå.

   Jeg leser gjerne om Tryvann Opp! Spesielt fra en som kom på sisteplass!

 11. Petter D sier:

  På tide med en oppsummering av 2012?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.