Høydeopphold i Hemsedal

«Man få ju den där riktiga alpkänslan» – Hemsedal fikk mye snø forrige uke, og vi stappet bilen full av skiutstyr og dro til fjells på høydeopphold. Det ble kvalitetskjøring i og utenfor skianlegget, det ble et forsøk på hardøkt på langrenn og det ble en veldig minneverdig topptur. Hygge seg!

På lørdag gikk det i heis og taxi: Gummiskogen, Matterhorn, Fossen, etc. Vi var i bakken da den åpnet, og kjørte til det stengte. Det var mer snø enn i manns minne, og det ble tatt omtrent null bilder. Dette skyldes litt atskjermen på kameraet kun viste «Change battery pack», men mest at vi fokuserte på arbeidsoppgaven, nemlig kjøre på ski i dyp, løs snø uten spor.

Men jeg fikk filmet Johannes i 13 sekunder med telefonen:

Heldigvis var jeg forutseende nok til å registrere alt på Strava, så her kan man se nøyaktig hvor flott denne dagen var (minus en lang stund da jeg ved en glipp stoppet klokka):

Etter alpinøkten i anlegget fant Thomas og jeg ut at vi skulle ta en skikkelig hardøkt på langrenn. Det gikk greit for meg, jeg var utslitt etter 5 minutter, men for Thomas ble det vel en klassisk sone 3-tur. Vi gikk Helsingvatnet rundt, fra Ulsåkstølen:

Etter dette var det på tide å fylle skrotten igjen:

Søndag våknet vi til sol, så da ble det topptur. Her er vi på vei opp til Nibbi:

Det er et stykke opp, men hallo for et vær!

Jeg lånte Salomon Rocker 2 og litt smale feller av Morten, så det ble god trening for armene:

Da vi var sånn omtrent ved toppunktet fikk jeg vite at vi ikke skulle kjøre ned fra Nibbi, men gå videre til Skurvefjell, som skimtes bak til venstre i bildet under (geografifaglig svært svakt fra min side).

Det var bare å flerre av fellene, kjøre ned gjennom en stor stim med hai, klistre på fellene igjen, og labbe videre.

Her har vi kjørt ned fra Nibbi, og alle har fått en del nye riper i skiene sine (spesielt Morten, som hadde med to par):

På vei opp Skurvefjell hadde vi epic light:

God stemning inni hetta på Kristins nye jakke:

Labbe-labbe-labbe:

Det var kaldt på vei til toppen! Vi fant senere ut at det var -15°C ved bilene. Skurvefjell er ca 800m høyere enn der vi parkerte, og hvis vi regner én grad pr 100m, betyr det drøyt 20 kuldegrader – pluss vinden. Skal vi si 25 effektive? 30? Det reiv bra i snuta, saften frøs til tykk slush i sekken og det samme skjedde med tærne til Johannes.

Vi kjørte ned med en gang vi hadde fått på de iskalde hjelmene, og rakk ikke ta noe særlig med bilder det var så bra forhold at ingen ville stoppe for bilder.

Her er Kristin, et stykke nedenfor toppen:

Greit vær, vel?

Utsikt ned mot Skyggedal Hemsedal (og Morten):

Kvalitet:

Morten på vei til fantastisk skogskjøring, glasscola og burger:

Kristin sånn ca midt i en sving:

Det aller beste partiet var der vi kom inn i glissen skog og hadde lav sol mellom trestammene. Snøen var lett og dyp, og alt var fabelaktig. Ingen tok bilder.

Vi kjørte helt ned til Hemsedal sentrum, rett over veien for Caféen. Der kjøpte vi dette:

Sånn ser fire timer topptur med 1000 høydemeter supernedkjøring ut på Strava:

Dette innlegget ble publisert i rapport og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Høydeopphold i Hemsedal

 1. Erik Sjon sier:

  Fine bilder, nydelig vær!

  Var det ikke inversjon? Altså kaldere i høyden. Som Hemsedal Skisenter skriver i dag: ‎»-12 ved Fjellkafeen og -26 i baseområdet i dag. Best å komme seg opp i høyden.»

  Men dette varierer vel fra dag til dag.

  • Thomas sier:

   Ved inversjon er det varmere i høyden. Kald luft er tyngre enn varm osv. Men dett forutsetter at det er vindstille, noe jeg kan bekrefte at det ikke var. Brrr…

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.