Skikurs med Skiforeningen

I fjor gikk tykke mennesker fra meg på Holmenkollen skimaraton (som er 56,5km), så i år går jeg på teknikkurs i regi av Skiforeningen:

Klassisk – Viderekomne turgåere

Tilbudet retter seg mot den jevne turgåer og til deg som allerede går eller vil prøve deg i turrenn, gjerne Holmenkollen Skimaraton. Du glir på skiene og behersker grunnleggende langrennsteknikk (ploging, fiskebein, diagonalgang og staking), men vil ha mer igjen for frasparket ditt og finpusse på teknikken. Vi vil blant annet jobbe detaljert med tyngdeoverføring, gode staketeknikker og hvordan utnytte terrenget på best mulig måte. Viderekomne skikurs er både for skimosjonisten og supermosjonisten.

Jeg er ferdig med det første av fire 90-minutterskurs, og jeg hadde heldigvis ikke lagt meg til noen grufulle uvaner. Veldig greit å få ordentlig teknikktips, og selv etter første dag har jeg fått tips om ting å huske på. På de neste Kikut-turene kommer jeg ikke til å bruke en kalori. Ovenfor er litt av loggen fra dagens kurs, sånn at andre kan se og lære..

Dette innlegget ble publisert i rapport og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

6 svar til Skikurs med Skiforeningen

 1. Engelski sier:

  «I fjor gikk tykke mennesker fra meg på Holmenkollen skimaraton…..»

  Takk for komplementet!

  Du kommer til å bli farlig i år. Det lukter sprekk uansett

  • Blodsmak sier:

   Gikk du Holmenkollen skimaraton (sic) forekledd som en tykk dame på rundt 65 år?

   Jeg kommer ikke til å bli farlig, men jeg har lært av Grenader-starten du skrev om, og skal prøve å unngå å tape tid før jeg kommer til start..

 2. Thomas K sier:

  Veldig morsom lesing denne bloggen din. Gikk selv HKSM ifjor og deler mange av de erfaringene du har hatt, tenker da spesielt på noldusen som sto 3.5km før mål. Hadde jeg hatt en kniv….

  Kan du dele noen av de viktigste tipsene/erfaringene du gjorde på skikurset?

  • Blodsmak sier:

   Takk! Noldusen burde fått et tykt lag klister både under og over skiene.

   Tipsene er sikkert omtrent de samme som her: Skiteknikktips på film. Det jeg husker fra i går, er:
   – Vekten fremover, stå på tåballen.
   – Spark skikkelig ut bak, strakt kne.
   – Bare én ski i bakken samtidig.
   – Få til en liten «snert» i frasparket, så du får skikkelig feste.
   – Bøyd arm i det staven settes ned, ca ved foten.
   – Slipp staven når armen er lengst bak.
   – Gli (gliiiii) ordentlig på hvert tak.

   Og fra før har jeg hørt:
   – Hofta framover når du glir.
   – Når du glir: Ha mest mulig rett kne, kom «over» skiene.

   Dett var dett, fra en amatør som sikkert ikke husker alt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.