Det nærmer seg maratondebut

Denne sesongens hovedmål nærmer seg. Den 16.juni skal jeg prøve meg på maraton for første gang. Jeg har ikke valgt noen noen rask, flat løype med masse publikum, men Nordmarka skogsmaraton. Løypa går i korte trekk fra Sognsvann rundt Bjørnsjøen og forbi Kikut og tilbake til Sognsvann i en slags runde. Turen byr raust på nærmere 600 høydemeter, i hvertfall om man skal tro Garmin sine beregninger.(ikke Strava, de går jo helt bananas når det gjelder høydeberegninger)  Siden dette bare blir lusne 36 km er det lagt inn inn en liten avstikker til Hakloa like før Kikut.

Bjørnsjøen. Traseen er en slags utvidet form av Sognsvann, Skjersjøen og Bjørnsjøen rundt.

På lørdag var planen den siste langturen før den store kraftprøven, og hva passet vel bedre enn å teste 36 av de 42 km. De siste 6 km t/r Hakloa får heller komme som en overraskelse når det blir race-day!

På grunn av den alt for gode værmeldingen ble starten fremskyndet til 8.00. Det føles noe i overkant seriøst å møtes tidlig om morgenen på en fridag, på et tidspunkt enda mange sover, men etter som timene gikk var det ingen tvil om at det var en fornuftig prioritering. Denne testturen løp jeg sammen med (raske)Thomas som har løpt skogsmaraton mange ganger før. Underveis ble harddisken lagret med tips og triks for å best mulig gjennomføring den 16. Garantert nyttig!

Etter ca 17 km var vi omtrent halvveis og på Kikut. Vi hadde en slags ide om å fylle på med litt mat og drikke der, men det er tydeligvis ikke mange nok som kommer på besøk før klokka ti. Stengt! Vi måtte nøye oss med vann fra springen og en medbragt energibar på deling.

Stengt. På skiltet til venstre står åpningstiden; 11-16. Makan!

(raske)Thomas med proppfull vannpose og en halv energibar.

Når man planlegger for sitt første maraton blir man litt ekstra opptatt av detaljer, men har selvfølgelig enda ikke klart å bestemme meg for hvilke sko jeg skal løpe i. På denne turen fikk jeg muligheten til å teste drikkebeltet fra Nathan og en veldig proff løpesinglet. Godt fornøyd med begge deler. Men selve løpet går uten drikkebelte. Thomas (han andre altså) pekte ut alle drikkestasjoner, og de er det mer enn nok av.

Nathan drikkebeltet funker så bra at man kan løpe, drikke og fotografere det hele samtidig.

Endelig tilbake Sognsvann hadde jeg bestemt meg for å avslutte ved den nyanlagte badetribunen(!), men Thomas mente vi måtte teste den orginale avslutningen. Dermed ble det noen hundre meter mer mer løping og tilløp til en spurtduell mot målstreken som ligger ved NiH. Hadde selvfølgelig ikke nubbsjans,  men måtte jo prøvespurte.

Jeg fikk til slutt testet badetribunen, både den og badetemperaturen var pefekt. Bedre avslutning på lange løpeturer finnes ikke!

Badetribuner. Best i test! Bildet er høflig lånt fra SRM.

Jeg hadde tenkt å vente med etterfyll av karbos til jeg var hjemme igjen, men det ble litt vrient å gå forbi kiosken på Sognsvann etter 3 timer og 20 minutter med løping i sommervarme.

Restitusjon 1.0

Hjemme igjen ble det restituert for harde livet, og utpå kvelden toppet jeg hele hvileprosessen med en velfortjent Gin-ginger ale i pokalen fra Fornebuløpet.

Restitusjon 2.0

Har ikke peiling på hva slags tid jeg burde sikte mot eller hvor fort jeg skal løpe, men begynner i det minste å bli trygg på at jeg har distansen inne. Har en t-shirt med teksten «Dont think – run!» på. Det er kanskje den beste planen jeg har kommet opp med til nå.

 

 

Dette innlegget ble publisert i rapport, status og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til Det nærmer seg maratondebut

 1. Thea sier:

  Heisann!

  Jeg skal også debutere som maratonløper i nordmarka den 16.juni.
  Virker som om du er i rute!

  Lykke til med de siste forberedelsene =)

  Hilsen Thea.

  • mrhaug sier:

   Takk for det! Håper og tror det, utfordringen blir å oppretteholde god form samtidig som man skal prøve å bygge opp litt overskudd.

   Lykke til du også, kanskje vi sees den 16!

 2. Frode sier:

  Lykke til Thomas. Kommer til å bli lekestue for deg dette her.

 3. Engelski sier:

  Herr Schuler! Også rask med skia under bena.

  Lykke til!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.