Alpenbrevet: Bare dager igjen til syrefesten i alpene

Om noen få dager blir Alpenbrevet: en fantastisk syrefest i de sveitsiske alpene: 276 majestetiske kilometer og friske 7031 meter klatring. Jøjes!

Det er tre varianter:

  • Platinum: 276km, 7031m
  • Gold: 172km, 5294m
  • Silver: 132km, 3875m (som en tur i kiosken)

Platinum-ruta er ovenfor, de to andre er her:

Blodsmak har selvsagt meldt seg på den lengste.

Forresten: «Brevet» = lang sykkeltur. Mer på Wikipedia.

Såvidt jeg har forstått (hele nettstedet er på tysk, idrettstysken min er skrøpelig og Google Chromes oversettelser er ikke helt i vater), starter det gruelig tidlig om morgenen, og det er tidsfrister man må klare underveis, ellers blir man penset inn på en kortere tur. Det kan altså ligge an til gebrokken småkrangling med Hans und Franz i et veikryss hvis det somles.

Jeg reiser med Ole, en jovial kvalitetsfyr jeg jobbet med for lenge siden, som senere emigrerte til Bergen og slo seg opp i energisektoren («i energien»?), der han i følge Strava og Merida Rittranking tydeligvis har holdt seg skammelig godt i form.

På normalt herremanér har vi fikset det praktiske med et par eposter uten å snakke sammen, og vi regner med å treffes på samme SAS-fly, lande i Zürich sammen med syklene, og kjøre til startbyen i en leid Passat. Der har Ole lokale kontakter som vi skal utnytte på det groveste.

Værmeldingen varierer enormt, og sist gang meldte Yr regn for Andermatt. Da blir det selvsagt episk. Værmelding i alpene, særlig for et så stort område, er vrient, så det er bare å ta med seg alt man har av klær, og se det an, lytte til erfarne folk, etc.

Mine forberedelser har bestått i å kjøpe 13-29-kassett, sykle Aarbakkerittet Lysebotn – Bryne, pluss en drøy uke med intens hviling på rivieraen med masse god mat og drikke (kort avbrutt av en sykkeltur, som jeg sikkert snart skal skrive en lang utredning om).

Alassio, Italia: Velegnet for hviling:

Tilbake til Alpenbrevet: Her er masse bilder fra 2011: https://picasaweb.google.com/105415142271403148210/Alpenbrevet2011

Dette er dømt til å bli suksess!

Her er forresten sykkelturen ved rivieraen:

Og en til, som vi vel kan si var en restitusjonstur:

Dette innlegget ble publisert i ymse og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

16 svar til Alpenbrevet: Bare dager igjen til syrefesten i alpene

  1. Tilbaketråkk: Turritt i utlandet | Tunge gir

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.