Blodsmak Sportsklubb: Ikke godkjent av Norges idrettsforbund

Norges idrettsforbund godkjenner ikke «Blodsmak Sportsklubb». I et brev de har skrevet på datamaskin, skrevet ut på papir, signert, scannet og sendt på epost i dag, skriver de:

NIF deler idrettskretsens oppfatning av navnet «Blodsmak», et begrep som NIF forøvrig anser for i visse sammenhenger å kunne gi negative assosiasjoner.

Og, selvsagt:

Vedtaket er endelig og kan ikke påklages.

Vi kan derfor ikke bli med i Norges idrettsforbund, i motsetning til «Gærningen SK», «Kjekkas Idrettsforening», «Pedalsmurfene SK Bamble » og andre med originale navn.

Gjør det egentlig noe? Det betyr at man (fortsatt) må betale for NCF-enganglisens i en NIF-klubb hvis man sykler ritt, og det blir ikke mulig med en «postkasseklubb» for golf, men dette kan man kanskje klare seg uten?

Blodsmak Sportsklubb har nå i dag 155 medlemmer.

Hva mener medlemmene om dette?

Vedlegg (PDF):

PS: DeLuxe-fordeler er på vei fra bl.a. Hong Kong, designeren jobber med trøyer, grasrotmidler strømmer inn (198kr nå), og alt annet enn NIF-medlemskapet er som før.

Oppdatering 7/11: Endelig avslag (igjen)

TV2 Sporty har skrevet om avslaget fra Norges idrettsforbund: «Blodsmak» nektes medlemskap i Norges idrettsforbund.

Norges idrettsforbund har (igjen) gitt endelig avsalg på søknaden, med samme tvilsomme begrunnelse som sist: Endelig NIF-avslag nummer to.

Blodsmak Sportsklubb har nå passert 190 medlemmer, første «ordentlige» styremøte er avholdt, og det kommer snart hyggelige nyheter. Klubben har også fått signaler om at en verdensmester planlegger å melde seg inn.

Dette innlegget ble publisert i Blodsmak Sportsklubb, status og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

22 svar til Blodsmak Sportsklubb: Ikke godkjent av Norges idrettsforbund

 1. Det var utrolig teit, men vi kunne tatt en runde med BRÆINstorming på gode navn for de useriøse seriøse eller seriøst useriøse…

 2. Kjetil sier:

  No matter! La dem seile inn i solnedgangen. Bare nok et tegn på at de ikke evner å ta opp i seg nye former for det samme engasjementet de er til for å oppmuntre. Når NIF er borte vil det fortsatt være entusiaster som tråkker watt ut av pedalene sine, flyr opp topper og finsliper såler før pyramidepåføring av lugubre smørevokser mens de nyter en Lohengrin!

 3. OM sier:

  «Negative assosiasjoner»..? Oslo Idrettskrets og NIF har opplagt ikke presset seg så langt at de har kjent blodsmak… Er det på sin plass å spørre om de noen gang har bedrevet idrett..? Løfting av avslag-stempel teller ikke.

 4. I mine øyne, eller rettere sagt munn, er blodsmak et positivt ladet ord. Vil ikke NIF ha oss med på laget så la det være. Vi klarer oss godt uten et pampevelde til å holde oss i hånden.

 5. Engelski sier:

  Hmmmm triste greier. Er innvendinger rettet mot bruk av ordet Blodsmak eller ordet Sportsklubb?

  Jeg tror at det kan være lurt å be medlemmene å gå i den kreative tankeboksen for å komme med forslag rundt dette. Det lar seg sikkert gjøre. Jeg setter ballen i gang:

  Blødsmak
  8lodsmak
  Blodsmåk
  Blodsmæk
  8lødsmåk
  Bldsmk
  B10dsmak
  Bloodsmack
  Bloody Smack
  Bill Oddie Smack
  Kamsdolb
  EIPH (google it)

  Man må starte et sted….

 6. Blodsmak sier:

  Etter tips fra Anine har jeg sendt dette:

  Viser til brev mottatt i dag, deres ref: 574167V1.

  Jeg ønsker en forklaring på hvorfor navn som «Gærningen SK», «Kjekkas Idrettsforening», «Pedalsmurfene SK Bamble» og andre klubbnavn i konflkit med «Forskrift om navn på idrettslag» klubbnavnavn er godkjent [sic! Skrev faktisk såpass feil i brevet, sees i retten], mens «Blodsmak Sportsklubb» ikke godkjennes.

  Hvordan forholder denne tilsynelatende uforståelighet seg til hensynene til saklighet og likebehandling?

  Jeg ber også om en redegjørelse for den konkrete vurdering forbundet i denne saken har gjort av forholdet mellom vedtaket og ytringsfrihetsbeskyttelsen i Grl. §100 og EMK art. 10.

  Jeg ber om at NIF omgjør sitt vedtak.

  For Blodsmak Sportsklubbs nå over 150 medlemmer,

  • Kjetil sier:

   Anine for President! (Eller Justituarius om hun heller vil det) :-) Selv om jeg i NIFs(!) tilfelle engentlig er mest frista til å si som Groucho Marx. «I refuse to join any club that would have me as a member». Unntaket som bekrefter regelen er selvsagt klubben for oss som bedriver fysisk aktivitet av en eller annen variant, og gjerne konkurrerer på høyt eller lavt nivå, men ikke ønsker utgiftene/forpliktelsene/reglene/dugnadene/byråkratiet/etc i en tradisjonell idrettsklubb.

  • Eirik sier:

   En annen klubb som kan nevnes i diskusjonen du har gående er jo SK Fladepedal Sykkel. Flat pedal, selv om det for oss syklister betyr noe annet, har jo i alle fall negative assosiasjoner i enkelte tilfeller.

 7. Godt svar.

  Selv om jeg for min del gir blanke i om vi er med eller ikke i NIF, så bør vi i det minste få et akseptabelt svar på denne uretten som er blitt vist ovenfor søknaden. Kjør dem i senk!

 8. Erik Sjon sier:

  Blodsmak SK lever og vi skal kjempe videre mot overmakta.

  Jeg skal bruke høstferien på å verve minst 50 medlemmer og oppfordrer alle andre til å gjøre det samme.

 9. stemmer for at saken bør klages, finnes nok av andre navn på lag som ikke akkurat har noe tilknytning til sted. navnet i seg selv burde ikke være noe «issue», kan gjerne kalle et lag for bad ass cycling. så lenge man har de organisatoriske kravene på plass burde det være fritt frem. -selv om medlem av BOC, ble jeg veldig gira på å være medlem i klubber bare for å vise støtte :-)

 10. Fevik og omegn cycleklubb, FOCC – uttalt «fåkk» er tydeligvis også helt greit. Men dette er jo et engelsk slæng-ord for samleie og gir ikke nødvendigvis «negative assosiasjoner».

  Forøvrig så gjorde jeg et Google-søk på ordet Blodsmak – og noe av det første jeg fant var at «Blodsmak er et band som spiller tung rock på nynorsk». Det KAN jo hende at NIF har gjort samme Google-søk – og dette forklarer jo i tilfelle hele misforståelsen – jeg kan ikke tenke meg noe være enn tungrock på nynorsk.

 11. Blodsmak sier:

  Kommenter gjerne innlegget skrevet av Blodsmak på Norges idrettsforbunds Facebook-side: https://www.facebook.com/idrett

 12. Mari sier:

  Hehe, tungrock på nynorsk – ikkje brrra.
  Bra jobba Christian (og Anine). Og lykke til med Stolzen opp imorgen – blir vel ikke fritt for blodsmak, det heller ;)

 13. Eirik sier:

  Blodslitet er et tradisjonsrikt o-løp jeg selv har løpt/spydd meg gjennom ;). Dersom NIF mener Blodsmak ikke passer seg som navn bør Blodslitet og snarest bytte navn. Evt må de innse at det er et navn som er allment akseptert allerede, da blodsmak og blodslit er variasjon over samme «tema».

  blodslitet.no

 14. Tilbaketråkk: Blodsmak Sportsklubb: Novemberoppdatering | Blodsmak

 15. Tilbaketråkk: Interessant om lisenser, Norges Friidrettsforbund, Kondis, sensur og boikott | Blodsmak

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.