Årets første landeveistur! Sommeren er her!

photo2

Etter fjellpåsken hadde jeg rutinert lagt inn en Oslo-fridag 2. påskedag, avsatt til sesongstart på landeveissykkelen. Avtalen var at Lyngubb Øyvind skulle dra fra Carl Berner kl 11, og svippe innom meg på Nordstrand etterpå. Jeg burde jo reagert på Carl Berner, siden han bor et helt annet sted.

Jeg rakk nesten 6km frem-og-tilbake-sykling mens jeg ventet til 11:40, og da kom det seks raske menn fra Vestre Aker Velo susende, pluss en sliten fyr bak på cyclocross. Noe av det første Øyvind (på CX, ja) sa, var: «Jeg ekploderte nesten nede i Svartdalsveien!» Det var sesongstart for han også, og jeg hørte rullemotstanden fra knastedekkene.

Vi la oss selvsagt bakerst, og var helt enige om at «her blir vi». Turen gikk sørover langs smeltevannsbesudlede Gamle Mossevei, og alle fikk dusjet sølevann på sykkel og kropp mange, mange ganger. Det gikk fort for oss med middelmådig form, og spesielt for Øyvind som hadde nesten-eksplodert allerede før jeg ble med. Jeg hang såvidt på halen (og prøvde meg på en kommunespurt uten snev av nubbsjangs), mens Øyvind datt av en gang eller to. Litt etter Gjersjøen takket vi derfor for oss, og fortsatte i eget tempo.

Turen gikk til Ås og Ski, og det var topp vær. Hadde det ikke vært for alt smeltevannet, støv, grus og at det manglet 15 grader, kunne det vært juli. Det var ørbittelitt sørpe noen få steder, og litt is på en gangvei i skyggen under en gangbro, ellers bra forhold.

Siden vi ikke var så lystne på Vassumbakken, gikk vi for den minst like harde Nordbybakken litt lenger nord. Genialt.

Vel hjemme ble det servert saft, og så fortsatte Øyvind de siste 10km hjem. Senere på dagen fikk jeg SMS: «Jeg ligger på sofaen og verker i hele kroppen».

På Strava kunne vi se navnene på de andres turer også: «Bonk», «Langtur. Sulten», etc. Godt å se at flere syntes det var litt slitsomt, egentlig.

Etter sesongens første landeveistur ble sesongens første sykkelvask gjennomført, og sykkelen ble nesten like ren som da den var ny og utilsmusset (som den var  samme morgen). Enkelte leser vil glede seg over å se at hjulene er korrekt tatt av under prosedyren, og at jeg bruker en smart dings for å holde kjedet på plass. PRO.

image

Her var jeg:

Om Christian

Chief mEdiocre Officer.
Dette innlegget ble publisert i rapport og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Årets første landeveistur! Sommeren er her!

 1. Espen D. H. Olsen sier:

  Kult! Tar du av hjulene HVER gang du vasker sykkelen? Pro! Hadde jeg gjort det tror jeg kona hadde ringt til Psykiatrisk avdeling og fått meg lagt inn (hun synes det har vært vel mye sykkel nå, men så har jeg jo kjøpt ny sykkel og et arsenal av accessoirer). Uansett: jeg «trenger» et sånt mekke/vaske-stativ. Får man sånt til en billig penge?

  • Blodsmak sier:

   Ikke hver gang, det kommer an på hvor møkkete sykkelen er. Noen ganger holder det jo å tørke av litt støv. Det er raskere og lettere å få det skikkelig rent med hjulene av. I går ble ikke så grundig vask, og hjulene var på. I dag skal jeg ut og i sølevannet igjen – og etterpå blir det trolig ny, grundig vask igjen.

   Det finnes en drøss mekkestativer, jeg er toppfornøyd med Park Tool PRS-25: http://www.parktool.com/product/team-issue-repair-stand-prs-25 (kjøpt i USA).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.