London: Sykkelbutikksightseeing

london-01

London har ikke bare bleke damer med dårlig hud og horete klær, men også en rekke sykkelbutikker og andre sykkelrelaterte etablissementer. Her er en fotografisk rapport fra noen få av dem, knipset med telefonen.

Bildet øverst er fra butikken til Rapha. Alle syklende jålebukker innom der for å tafse på alt de har sett på i timesvis i nettbutikken, og kanskje også «spare» en del penger på å kjøpe noe, sammenlignet med å bestille på interwebben. Butikken ligger et par minutter fra Piccadilly Circus.

london-02

Dette er utsikten fra inngangsdøren. Til venstre: Fiffig sykkelstativ for både for kunder i butikken og i den lille kafeen i samme lokale. Legg merke til kaffemaskinen under sykkelen, den heter Rocket og koster litt over 15.000kr. Sykkelen er fra Independent Fabrications og koster litt mer.

Venstre vegg disker opp med herreklærne, dameklærne er under sykkelen, og på/i bordene er det diverse nips og småtterier. Løse ermer, «essentials case» og sånt. Bak til høyre er Sky-tingene. Utenfor bildet, ca klokken fem for fotografen, er det et stativ til med konfeksjon for urban sykling. Den skreddersydde dressen var heldigvis ikke å se.

Det er alt. Butikken er ganske liten, men fin. Det var skuffende få størrelser på lager, og litt stusselig at de var utsolgt for ting og størrelser de hadde i nettbutikken.

Klientellet da jeg var der så ut til å være mest veloppdragne herremenn (som meg selv), pene i tøyet og interessert i kvalitet og autensitet. Man kan fint kjøpe seg en sykkelshorts i jobbdressen. Hjelpsom og jovial betjening.

london-03

Her ser vi kafeen. Sykkelfilm vises på store skjermer minst tre steder i lokalet. Alle har vel sett Raphas filmer? Mye bra. Og litt pretensiøst.

london-04

Utsikt til det urbane hjørnet og inngangen.

london-05

Herreveggen. Blodsmak Sportsklubbs vandrepokal på hylla. De hadde både de nye «trade team»-trøyene og brevet-tingene, men få størrelser. Da blir det kanskje enda mer eksklusivt? Bortsett fra at det er gratis nett, da, og du kan handle på nett fra butikken.

london-06

Herreveggen i all sin prakt. Mer var det ikke. Fine bilder, og akurat passe med gamle ting, sånn at man skjønner at Rapha har lang historie (helt fra 2004).

london-07

Sykkelstativ for kunder, som det er enkelt å låse sykkelen i også. Et eksempel til etterfølgelse!

london-08

Kafeen.

london-09

Her kan man kle seg ut som Sky-rytter.

london-10

Voiture balai, feiebilen, var på plass. Rapha har skrevet litt om den. Den er uten motor, har ikke gulv i bagasjerommet, og fungerer som kontor og prøverom. Om sommeren tar Rapha den med på ferie rundtomkring i Europa og har «Rapha Cycle Club».

london-11

«Jeg er på kontoret, kjører straks!»

Kjøpte jeg noe, da? Ja, én ting.

Bespoke Cycling

En London-kollega tipset meg om Bespoke Cycling, og den overbevisende nettsiden gjorde at jeg måtte innom. Det kan anbefales, selv om den ligger litt ute i periferien (for en turist).

london-12

Inngangsparti. Ikke drit deg ut ved å gå på andre siden av gata, ikke se butikken, og først oppdage fadesen etter 1km. Du må ringe på for å bli sluppet inn.

london-13

Bespoke har mye dyrt. Her er det spesialtilpassing som gjelder, akkurat som navnet indikerer. Det var mange (rå)flotte sykler i butikken. God plass til å rusle rundt og tafse, veldig hyggelig og ujålete betjening. Null problem å loke rundt en halvtime, glo på alt mulig, og ta bilder.

london-14

Skriv ut dette bildet på en lapp og ha den i lommeboken når du drar dit.

london-15

Som nevnt, mye fint og dyrt. Castellis Gabba-jakke henger rett utenfor bildet, og bør være en slager i engelsk sommerklima.

london-16

Digert Jered Gruber-bilde, pluss mange klær til de som sponser seg selv (og liker å gå med bar overkropp og solbriller når de har på sykkelshorts).

london-17

En lett Parlee og to tunge Kryptonite-låser. Til venstre skimtes det jeg antar var litt av verkstedet. Lokalet er digert.

london-18

En annen Parlee, klar for julekortfotografering. Bildet er tatt motsatt retning av det over.

london-19

Bespoke diller ikke med dyre kaffemaskiner, her er det no-nonsense Silva som gjelder. Pluss for nøyaktig vekt, kopper i eget design, og at utstyret faktisk brukes. Og vin.

london-20

Parlee-kunder har et eget rom med sofa, to lenestoler og bord (og tre stoler til familien?), der man kan diskutere i timesvis hvordan rammen skal bygges og hvordan den skal lakkeres. Jeg ser for meg noen ganske langdryge seanser med uhyre pirkete kunder.

london-21

Fine eksempler på farger og dekaler.

london-22

Greit utvalg. I tillegg kan man sikkert gå helt bananas hvis man betaler ekstra.

london-23

Kjelleren, eller «showroomet» som det heter på norsk. Mer Parlee, pluss Look, Specialized, Trek, etc. Mange av prislappene begynner på 4, 5 og verre. Tror ingen av syklene hadde Tiagra.

london-24

Fint bilde på veggen. Hvor er det? Hvem har syklet der? Hvordan var det?

london-25

«Treatment room». Her kan man få massasje, hoppe på trampoline og vurdere seter.

london-26

Det virket som om de hadde greit kontroll på tilpassing av sko. Pluss for fotskjelett i hylla.

london-27

Trek Project One: «You dream it, we build it«. Det er fritt fram for å bygge The World’s Greatest Madone.

london-28

Alle gode sykkelbutikker har eget høydetreningsrom, akkurat sånn som alle har hjemme.

Look Mum No Hands!

Look Mum No Hands! er en fin-fin blanding av sykkelbutikk, sykkelverksted og kafe. Da jeg var der var det også boklansering og fotoutstilling. Selv om det var friskt ute (10 grader og vind), var det flere som satt ute i «bakgården» ved inngangen. Gangavstand fra Bespoke. Åpent til utpå kvelden, og de har øl.

london-29

Storslått, britisk arkitektur.

london-30

Inngangen, og 1/3 av «bakgården», som vel egentlig er en «forgård».

london-31

Bilde tatt fra inngangsdøren. Til venstre ser vi to herremenn, bak dem det lille verkstedet, så disken for bestilling av mat og drikke og de andre tingene de selger (transportsykler, f.eks.) og en del kafegjester. Uformell og jovial stemning. Lite karbon.

london-32

Nærbilde av nesten akkurat det samme.

london-33

Disken igjen. Til høyre den lille veggen med LMNH-rekvisita. De har sykkeltrøyer, luer, sokker, t-skjorter, bøker og andre sykkelrelaterte ting. Ta en titt i nettbutikken.

london-34

Her vil den observante leser kjenne igjen klokken fra bildet ovenfor. Boklansering i bakgrunnen. De utstilte transportsyklene kan kjøpes.

london-35

Rekvisitter.

london-36

Og så, til alle dere som synes det er feil å være opptatt av sykkelklærne og hvordan man ser ut: Det er det ikke. Eddy Merckx og vennene hans var det også.

london-37

Denne drakk jeg til maten, og den var god (maten også).

london-38

Blodsmak Sportsklubb er på plass på ikke bare ett, men to av stativene utenfor.

london-39

Denne butikken var jeg ikke innom, men jeg tror den drives av Kramer.

Annet?

Hva mer kan en sykkelinteressert turist finne på i London? Jeg hadde bare én ettermiddag, og det finnes sikkert mye mer. Jeg fikk ikke testet «Boris bike«, siden jeg tror man må være brite. Hvis man vet hva man skal ha, kan man spare tid ved å kjøpe på nett og få det levert til der man bor (Chainreaction og Wiggle, f.eks.), men det er jo ikke noe gøy, og du får ikke trukket fra 20% VAT på flyplassen. Desuten er det fint og lurt å handle i Norge, og det er ikke alltid billigere i Utlandet. Husk på norske forbrukerrettigheter og hvor flott det er med lokale butikker.

Har du tips? Skriv en kommentar.

Om Christian

Chief mEdiocre Officer.
Dette innlegget ble publisert i ymse og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til London: Sykkelbutikksightseeing

  1. Oscar sier:

    Da var det rett inn på Ryan Air for å sjekke priser på Londontur! INSPIRASJON!

  2. Lasse sier:

    Reis med SAS og ungdomsbillet :) For de under 25! 1600kr tur-retur :)

  3. Blodsmak sier:

    Condor Cycles er en fantastisk butikk for klær og utstyr, og selvsagt Condor-sykler: http://www.condorcycles.com/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.