Blodsmak på Rotteracet!

Via ymse sosiale medier fikk jeg nyss i Rotteracet ute på Fornebu. I år hadde de lagt det til en vakker vårdag i mai, med klassisk varierende vær og litt grus her og der.

Lite visste jeg her hva som ventet noen minutter senere

Lite visste jeg her hva som ventet noen minutter senere

Utfordringen var som følger: Gruppe på 6-7 ryttere starter samtidig, og så er det førstemann til mål etter 2 runder i Fornebu-runden (ca 2,5 km pr runde). Taktikkerier ønskes velkommen, med alternativer som luring, langspurt, utpsyking og slikt… For egen del gikk jeg for å ligge bak i feltet slik at det jeg lett fikk med meg når spurten gikk. At det da var et stykke frem til teten, vel, det er vel der middelmådigheten slår inn :)

Det ble totalt 4 heat på meg. 3 innledende som gav poeng ut fra plassering (3, 5 og 5), etterfulgt av en finale (riktignok av C-typen, men det er det vel ingen som bryr seg om?) der en kvinnelig langspurter gikk av med førsteplassen. Jeg reddet Blodsmak SK med en fin-fin 3 plass! Mulig andreplassen hadde vært sikret dersom leggene hadde blitt barbert før start (mannen på andre hadde nemlig det).

Men så til det viktige: Ble det blodsmak? JA!! Så til gangs! Makan til intervalltrening. Skikkelig uhøytidelig, men du verden så seriøst. God på skiltspurt? Prøv å gå på et rykk når det allerede går i 50 km/t på flata… Vanskelig, på en skikkelig slitsom måte.

Rotte-puls

Tett på makspuls underveis i rittet

Rittet, med klassisk sykle-fra-jobben-oppvarming og sykle-hjem-med-tømmerstokkbein, ble selvfølgelig dokumentert på Strava.

Oppfordringen er klar: Bli med neste gang! Det blir garantert blodsmak :)

Dette innlegget ble publisert i Blodsmak Sportsklubb, rapport, ymse og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Blodsmak på Rotteracet!

 1. Jørgen sier:

  Så artig ut dette! Skal så avgjort være med i september. Har aldri vært ved Forneburingen selv, var det helt flatt på oppløpet? Hvilken fart hadde de beste der i spurten?

  • John sier:

   Tipper løypa hadde en høydeforskjell på rundt 5 meter, og oppløpet var helt flatt ja. Basert på litt Strava-leting, tipper jeg bestemann hadde rundt 65 km/t i spurte. Selv var jeg oppe i drøye 55, men var sjanseløs..
   Definitivt artig ja ;)

 2. Jørgen sier:

  Takk for rask svar! 65 er er en bra spurt det, ligger på ca det samme under spurt-økter selv, men så er det det med å spurte når man er sliten da! 55 er heller ikke dårlig, hvertfall ikke hvis du ikke har særlig spesifikk spurttrening fra før. Gleder meg allerede!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.