Oppstøtet: Blodsmak i Østmarka

photo 1

Blodsmak Sportsklubb inviterer herved alle medlemmer til klubbens aller første konkurranse: Oppstøtet!

Festivitasen vil foregå akkurat når du vil på et svaberg i Østmarka. Trulsrunde-connoisseurer vil kjenne seg godt igjen på bildet ovenfor. Styret har allerede markert åstedet med et Blodsmak Sportsklubb-klistremerke på en av metallstøttene til stolpen til venstre i bildet ovenfor.

Tid og sted

Når som helst. Vi har nemlig opprettet et segment på Strava:

Foreløpig ser det ut til at Strava-rangeringen fungerer ekstremt dårlig, men kanskje det blir bedre? Man skal sykle tre (3) ganger opp svaberget, ikke vimse rundt sånn som noen på Strava tydeligvis har gjort. Målrettet innsats, folkens! Og blodsmak!

Oppdatering! Det ryktes at Strava-segmenter basert på runder ikke fungerer særlig bra. Det betyr at du bør ta tiden selv (for et slit!), men heldigvis har vi laget et segment for bare én gang opp svaberget:

Det går jo veldig raskt opp, og Strava er neppe spesielt nøyaktig på så korte segmenter, men det er det beste vi kan diske opp med – for øyeblikket. Se helt nederst for litt ekstra info.

Løype

Start er ved lyktestolpen (markert med klubblogo!), på svaberget:

photo 1

Her skal man altså opp (hold høyre side av svaberget):

photo 2

Ovenfor svaberget vil man forhåpentligvis klare å få øye på disse trærne:

photo 1

Her skal det sykles mellom det venstre og midterste treet.

Videre går løypa  bak de tre forreste, litt tynne trærne, men foran det tykke bak. Man sykler altså til høyre for det høyre, tynne treet og så «rett til venstre». Styret beklager manglende visuell fremstilling, men håper medlemmenes romforståelse og intelligens veier opp.

photo 2

Her ser vi utsikten tilbake mot grusveien etter den kinkige passasjen mellom trærne. Her skal man velge den høyre stien, over et par røtter (cruxet på ruta?):

photo 3

Dette bildet er tatt 10m lenger mot grusveien enn det forrige, og her kan man se både grusvei og stolpe. Løypa går ca 5m rett fram her, og så hardt til høyre ved det tynne bjerketreeet (ikke bjerketreet på andre siden av veien, da har du kløna veldig):

photo 4

Her er enda et bilde av «hardt høyre»-passasjen med bjerketreet. Det er valgfritt hvilken av de to sporene man velger helt nede ved grusen:

photo 5

Vel (uvel?) nede på grusen igjen gjør løypa en kraftig knekk til venstre, rundt stolpen og opp svaberget igjen.

Så gjentas hele herligheten to ganger til: Opp svaberget, rundt/mellom trærne, ned på grusen og opp. Totalt tre ganger opp svaberget.

Etter den tredje turen opp svaberget skal man ikke sykle rundt trærne, men rett frem på venstre side av dette bildet, der det er en slags naturlig målstrek i det man passerer mellom to trær (omtrent ved den venstre av steinene):

photo 1

Håper dette var forståelig?

Løype, repetisjon

 1. Start ved stolpen.
 2. Opp svaberget.
 3. Mellom trærne
 4. Tilbake på den høyre stien
 5. Hardt høyre ved bjerketreet
 6. Valgfritt spor ut på grusen
 7. Hardt venstre på grusen
 8. Opp igjen!

Punktt 2-8 gjentas to ganger, og så klasker man til med en siste klatring opp svaberget og mellom «måltrærne».

Hvor lang tid tar det?

Mellom 1:00 og 1:30, sannsynligvis.

Hva koster det?

Ingenting.

Er det puljestart?

Nei!

Hvor bratt er det?

Mellom 20 og 30 grader et sted, ser det ut til:

photo 3 photo 4

Kan dette brukes som intervaltrening?

Sikkert.

Etter rittet

Det anbefales å sykle litt (helst en god del) mer når man først er ute i naturen, og det er mye å velge i i nærheten. Her er én av ekstremt mange muligheter for fin stisykling i/på/ved Trulsrunden (det anbefales å finne nye stier og variere, spesielt hvis det er vått og gjørmete):

Vil det noen gang bli arrangert en offisiell konkurranse med tidtaging og premier?

Ja! Styret håper å få til dette i uke 21 eller 22. Det blir annonsert her på blodsmak.no. Hvis noen vil treffes for konkurrering i privat regi før/etter det: Værsågod! Strava-segmentet fungerer som nevnt ekstremt dårlig, så meld gjerne inn tider i kommentarfeltet.

Spørsmål?

Bruk kommentarfeltet.

Dette innlegget ble publisert i Blodsmak Sportsklubb og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Oppstøtet: Blodsmak i Østmarka

 1. ole thomas thommesen sier:

  For en grusom konkurranse!! Kudos :) Tar denne etter to runder mandag..

  • Blodsmak sier:

   Bra! Se oppdatering om at Strava fungerer dårlig på runder. Det er derfor greit å ta tiden selv. Synd, men sant. På selve konkurransedagen blir det selvsagt korrekt tidtaging med sekretæriat og alt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.