Vestfold Rundt 165km

Øyvind i all sin prakt.

Vestfold rundt er et sykkelritt i Vestfold, og løypa går rundt i Vestfold. Vi reiste til Vestfold og syklet Vestfold Rundt i Vestfold.

På bildet ovenfor ser vi Øyvind i all sin prakt, i Vestfolds naturskjønne omgivelser. Nok om dét.

Vestfold Rundt starter i Horten, og man kan velge mellom tre løyper: 56km, 96km og 165km. Vi satset selvsagt på den «lange» løypa, siden det var meldt regn da vi meldte oss på i siste liten.

Dessverre ble det ikke regn, men vi syklet likevel. Nedenfor er en fotoroman med bilder knipset før, under og etter rittet.

Vi etablerete leiren på et idyllisk område noen hundre meter fra start. Til venstre ser vi en fyr som låner pumpe.


Sekretæriatet holdt hus i huset til venstre. Vi satte syklene temmelig PRO fra oss utenfor, og hentet startnummer og besøkte toalettet. Ingen kø!


Her ser vi starten. Det var upåklagelig speakervirksomhet fra tilhengeren på venstre side. Blodsmak Sportsklubb ble nevnt over lyudanlegget, men siden vi sto plassert temmelig langt bak i feltet, hørte ingen da jeg skreik «Her!» Dessverre var det 50-grense i startområdet.


Her ser vi 3/4 av vår gruppe. Fra venstre: Øyvind, Daniel og Øyvind. Lufttrykk finjusteres, nøye overvåket.


Noen har startet! Det var flere starter, men siden vi var «useedet» fikk vi slappe av helt til slutt.


Blodsmak Sportsklubb sykler så raskt at det er nesten umulig å ta bilde. Dette er Christian Larsen.


Bananmannen, eller Kristian Strøm, som han heter (det kan man slå opp, nemlig). Rikelig med bananer i lommene, og matchende trøye. Hvis Kristian leser dette: Spiste du alle bananene? Ble du litt lei av bananer etterhvert?


Og vi er i gang! Øyvind i blå trøye.

Det er flatt og greit helt til Holmestranda, der man skal opp til Gullhaug. Det er ikke verdens verste bakke, men som alle bakker blir den hva man gjør den til. Jeg bestemte meg for å «støte» i middelmådig stil, og fikk en ok luke til de tre andre jeg hadde lovet å syklet sammen med. Jeg tok igjen et par andre karer, og vi syklet litt sammen, hel til en datt av og en annen fikk langing, og jeg hang der til tørk. Snart var jeg tilbake i Gruppen.


Jeg har gått i brudd! (Ikke det samme som jeg nevnte ovenfor)

Det er kanskje like greit å servere Strava-loggen nå, med kart og alt?

Etter Holmestrand var det mye fin vei, topp vær og til og med medvind!

Av og til var det tilløp til rulle, og til tider var det også temmelig velfungerende rulling. Men noe så kjedelig! Det blir bare flinkis-sykling, se på hjulet, si «sist», følge med på farten, osv. Det burde vært egne klasser for lagtempo. Nå er det sånn at man enten blir med på rullings og sparer masse krefter, eller man dropper det og vet at man får en mye dårligere tid. Vi syklet litt rulle, men da det ble sagt «rolig!» i en bakke og en eller annen fyr til og med kjeftet på en av oss for å ikke sykle bra nok i rulla, syklet jeg fra. Så hang jeg litt og tørket i solskinnet noen hundre meter fremme en stund. Det gikk altså ikke så veldig fort i rulle, heller.

Siden vi hadde avtalt å syklet sammen alle fire, slapp vi et par store grupper fordi det gikk litt for fort for vårt komfortttempo. Deilig å se folk forsvinne, og så kunne sykle ute lagtempomaset.

Av og til, og siden jeg ikke hadde sett noe særlig på løypa før start, dukket det opp flere drikke- og matstasjoner. Der var det vann, styrkedrikk, bananer, brødskiver med leverpostei og brødskiver med syltetøy. Alt var godt organisert og de som hjalp til på stasjonene var så hyggelige atte. Veldig bra!


Brødskive med leverpostei. De hadde med syltetøy også. Veldig bra matstasjoner!


Øyvind spiser banan.


Det var lite stress, spesielt for fyren som sitter og drikker i bagasjerommet i bakgrunnen.

Mot slutten av rittet fikk Øyvind og jeg lov til å sykler for egne sjanser (haha), og på ca 125km tok vi midlertidig farvel til Daniel og Øyvind. Vi tok igjen en del folk i Åsgårdstrandbakken og videre inn, og syklet et slags partempo.

På 40km klarte vi å sykle over 30min raskere enn de to som tok det piano. Triviell matematikk tilsier altså at hvis vi hadde gjort dette fra start ville vi redusert tiden med 165/40*30 = 123,75 minutter, dvs ca to timer og et kvarter.

Det var motvind fra Larvik til Horten, så det gikk litt saktere enn norrrmalt. De som syklet rulle satt sikkert og storkoste seg med minimal luftmotstand og nistirring på bakhjulet foran seg. Ikke vi!


Og vips, så var vi i mål. Kjølebaggen i bagasjkerommet inneholdt fire fryseelementer, to glasscola og to vørterøl. Racing!

Tiden vår ble 5:41.33 – eventuelt 3:30 hvis vi hadde syklet raskt hele veien. Da hadde vi vunnet, siden vinnertiden var 4:10:47.


Og vips, så var Daniel og Øyvind i mål også. 6:13 ble tiden.


Fire kjøleelementer, to kolabrus og to vørterøl. Iskaldt, alt sammen.


Alle fikk kopp. Enten liten, som man såvidt kan skimte i forgrunnen, eller stor, som klart og tydelig kan sees i bakgrunnen.

Her er alle resultatene til deltagerne fra Blodsmak Sportsklubb:

Screen Shot 2013-05-29 at 19.50.38

Bra jobba, alle sammen!

 

Om Christian

Chief mEdiocre Officer.
Dette innlegget ble publisert i rapport og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

8 svar til Vestfold Rundt 165km

 1. Vestfold Rundt 2013 var mitt første ritt og jeg syntes det var veldig bra. Nå har jeg selvfølgelig ikke noe å sammenligne med, men jeg satt igjen med en god følelse. Møtte også mange medlemmer av Blodsmak så det var morsomt.

  Jeg og en kamerat la oss i en kjapp gruppe med en gang og dukket opp i Larvik mye tidligere enn ventet. Dessverre så forsvant også formen. Kombinasjonen med å grave i kjelleren etter energi og motvind så gikk det veldig tregt på slutten. Men, alt i alt en fin dag, selv om resultatet ikke ble som håpet.

  Da har jeg ihvertfall en tid å slå neste år :)

 2. Anders L. sier:

  Mye kreativ nummerplassering. Her har jeg mye å lære ser jeg…

 3. John Bratteli sier:

  Som vanlig underholdende lesning señor!
  Spesielt artig at drikke- og matstasjonene dukket opp fordi du/dere ikke hadde studert løypen i forkant. Gjelder dette flere ritt, mon tro?

  Ellers hyggelig å se at ikke alle må sykle lagtempo for tiden.

 4. Erik Wolla sier:

  Folk som dere gjør at sykling aldri blir kjedelig … Kudos!!

 5. Håvard sier:

  Flott med litt anti-flinkis-tankegang. Må da værra moro å sykle

 6. Håvard W sier:

  Herlig soul sykling! Dere har skjønt det.

 7. Tilbaketråkk: Stavanger-Oslo: 2. etappe (364km, 4238m) | Blodsmak

 8. Tilbaketråkk: Nedenom og hjem 2013 | Blodsmak

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.