Vel, nå er vi ikke heeelt der, men for å prestere middelmådig er det viktig med et passe sunt og balansert kosthold. Her om dagen kom jeg over en oppskrift på hjemmelaget frokostblanding – den var så god at jeg tenkte å dele den med mine felles blodsmakere.
Ingredienser – nok en passe stor ladning
250 g havregryn
100 g hasselnøtter/valnøtter
50 g mandler
1,5 dl solsikkefrø
1 dl sesamfrø
6 ss honning
3 ss olivenolje
Fremgangsmåten er ganske enkel:
- Hakk nøtter og frø for hånd – bruk mikser dersom du ønsker veldig små biter
- Bland sammen alt det tørre i en bolle
- Varm olje og honning på lav varme (til honningen smelter)
- Bland alt sammen og rør godt
- Fordel blandingen tynt utover på to stekeplater med bakepapir
- Stek begge platene (samtidig) i varmluftsovn i 35 min på 140 °C

Ferdig, til avkjøling. Nam!
Oppskriften er hentet fra boken «Mat med mer» av Berit Nordstrand.
PS: Skulle du ha lyst på hjemmelagde energibarer, så er disse knallgode.
2 svar til Blodsmak – nå også som matblogg