Blodsmak – nå også som matblogg

Vel, nå er vi ikke heeelt der, men for å prestere middelmådig er det viktig med et passe sunt og balansert kosthold. Her om dagen kom jeg over en oppskrift på hjemmelaget frokostblanding – den var så god at jeg tenkte å dele den med mine felles blodsmakere.

Ingredienser – nok en passe stor ladning

250 g havregrynAlt det tørre i en bolle
100 g hasselnøtter/valnøtter
50 g mandler
1,5 dl solsikkefrø
1 dl sesamfrø
6 ss honning
3 ss olivenolje

Fremgangsmåten er ganske enkel:

  • Hakk nøtter og frø for hånd – bruk mikser dersom du ønsker veldig små biter
  • Bland sammen alt det tørre i en bolle
  • Varm olje og honning på lav varme (til honningen smelter)
  • Bland alt sammen og rør godt
  • Fordel blandingen tynt utover på to stekeplater med bakepapir
  • Stek begge platene (samtidig) i varmluftsovn i 35 min på 140 °C
Nam!

Ferdig, til avkjøling. Nam!

Oppskriften er hentet fra boken «Mat med mer» av Berit Nordstrand.

PS: Skulle du ha lyst på hjemmelagde energibarer, så er disse knallgode.

Dette innlegget ble publisert i ymse og merket med , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Blodsmak – nå også som matblogg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.