Vel, nå er vi ikke heeelt der, men for å prestere middelmådig er det viktig med et passe sunt og balansert kosthold. Her om dagen kom jeg over en oppskrift på hjemmelaget frokostblanding – den var så god at jeg tenkte å dele den med mine felles blodsmakere.
Ingredienser – nok en passe stor ladning
250 g havregryn
100 g hasselnøtter/valnøtter
50 g mandler
1,5 dl solsikkefrø
1 dl sesamfrø
6 ss honning
3 ss olivenolje
Fremgangsmåten er ganske enkel:
- Hakk nøtter og frø for hånd – bruk mikser dersom du ønsker veldig små biter
- Bland sammen alt det tørre i en bolle
- Varm olje og honning på lav varme (til honningen smelter)
- Bland alt sammen og rør godt
- Fordel blandingen tynt utover på to stekeplater med bakepapir
- Stek begge platene (samtidig) i varmluftsovn i 35 min på 140 °C

Ferdig, til avkjøling. Nam!
Oppskriften er hentet fra boken «Mat med mer» av Berit Nordstrand.
PS: Skulle du ha lyst på hjemmelagde energibarer, så er disse knallgode.
hjemmelaget fiskegryte
ingredienser:
3 poteter
3-4 gulerøtter
1 purreløk
2 vårløk
1 fedd hvitløk
1 liten brokkoli
1 liten blomkål
500 g laks
500 g sei
400 g kokte scampi
2 dl matfløte
10 dl kokekraft av fisken
salt
pepper
aromat
maizenna mel
Fremgangsmåte:
Skrell og kok poteter og gulerøtter i terninger, skjær opp små buketter med blomkål og brokkoli, kutt opp purre og vårløk og samle sammen med blomkål og brokkoli.
Skjær fisken i tærninger og legg de i rikelig med vann, kok opp og la fisken trekke i 7 min. Skum av underveis. Ta opp fisken og sil kokekraften gjennom ett klede sånn at den blir klar og ikke grumsete.
mål opp kokekraft og fløte i ei stor gryte, kok opp og jevn ut med maizenna mel utrørt i litt melk. Prøv deg frem til du får den tykkelsen du ønsker. Smak til med krydder til ønsket smak.
Ta så oppi blomkål, brokkoli, vårløk, purreløk og hvitløk og la dette putre til grønsakene er al dente.
Tilsett ferdigkokte poteter og gulerøttene, og fisketærningene og rør forsiktig rundt. Rett før servering tilsetter du scampien.
god appetitt!!!
Hjemmelaget fisk: Kjøp 1 stk. fiskefilet. Laks, torsk, juneimit. Skjær i passe tykke skiver. Legg på tallerken. Sett på TV. God apetitt!
PS: Husk at oppdrettsfisk er livsfarlig.