Birkebeinerrittet 2013: Minst 24 deltagere fra Blodsmak Sportsklubb

Snart er det Birkebeinerrittet igjen, og Blodsmak Sportsklubb stiller med en rekke syklister (24, faktisk), både i Birkebeinerrittet, Fredagsbirken og Ultrabirken.

Birkebeinerrittet er et tradisjonsrikt skirenn (basert på at et par karer gikk over fjellet med en liten baby for en stund siden) som siden har utartet seg til terrengsykkelritt (kanskje uten noe særlig terreng), terrengløp, landeveisritt (med enda mindre terreng), rulleskøyterenn og forlengs rulle. «Birken» kan med fordel sykles på kombisykkel, men mange velger likevel en terrengsykkel (bukkestyre er faktisk ikke lov).

Som alle vet, er «Birken» viktig for alle innen både finans og andre næringer. Ingen må tro at Birken er et stort og folkelig arrangement med fokus på mosjon og hygge. Hah! Det var i gamle dager. Birken handler nå om én ting: Å vinne over folk man kjenner, eller skulle ønske man kjente, og å få anerkjennelse for innsatsen.

Det kan man selvsagt ikke si høyt, så det er ekstremt viktig å fortelle andre i god tid før konkurransen at man ikke tar det så alvorlig: «Nei, altså, det har ikke blitt mye trening i år. På Hafjell- og Geilo-hyttene har det gått mer i cognac enn fluorpulver, og i sommer har det blitt mest seiling og havfiske, pluss mudring av dypvannskaia på hytta i Lyngør». På den måten signaliserer man at man er langt unna toppform og ikke tar det så tungt, men at man – sporty som man er – likevel stiller til start.

Sannheten er selvsagt at man har slitt som en jævel helt siden forrige august med å trene pyramideintervaller og drop-set til man gulpet både før og etter jobb, har meldt seg på «cross fit», «boot camp», «core camp», «camp camp» og alle de andre nye og revolusjonerende treningsmetodene, har veid egen kropp og all mat på laboratorievekt og notert og analysert i et avansert Excel-system, har kjøpt ny sykkel kun vurdert ut fra vekt – og så byttet ut alle delene på sykkelen med noen som er enda bittelitt lettere og enda skjørere, gjerne dekk av rispapir og styre smalere enn en Lohengrin, har lest absolutt alt i treningsbladene «Dagens Næringsliv» og «Finansavisen» (Det er de små detaljene som gjør at du kan spare flere minutter), har lagt om sitt eget og familiens kosthold til lavkarbo og steinaldermat, og har drukket deilig, deilig Ringer til alle måltider, overalt.

31. august er crescendoet for alle disse forberedelsene, i det man eksploderer i et spektakulært fyrverkeri av melkesyre, grus, svette, snørr, støv, tårer, Ringer, bananer, fluer, rosiner, glovarm «gel», blod, samt egen og andres flatulens i det man tramper og tråkker med stivt blikk og hvite knoker over fjellet fra Rena til Lillehammer som om man var en rev med et kobbel av foxhoud, harrier og terriere etter seg.

Etter målgang gjelder det (etter at man har gjemt seg en liten stund for å få igjen pusten og tørke vekk det verste gørret fra ansiktet) selvsagt å umiddelbart dysse ned sin egen innsats: «Jeg tok det som en tur», «jeg hjalp to karer som hadde punktert og spiste matpakka med dem», «jeg møtte noen kjente ved Skramstadsetra og slo av en prat», osv er gode utgangspunkt. Alle man snakker med må få inntrykk av at man både er i langt-under-toppform (pga familieferiene på Papua Ny Guinea og yacht-cruiset langs Amalfikysten, etc) og at man i tillegg tok det skikkelig rolig og bare nøt det.

Så kommer det viktigste. Hvordan gikk det med kolleger, venner, uvenner, kjendiser? Var det noen som fikk bedre tid (og hvorfor faen fikk de det)? Hvem klarte Merket? Hva?! Klarte han/hun merket?! Er noen i min bransje og by raskere enn meg? Hva med rikingene? Hvem i sosietets-, kjendis- og finansfiffen er det som har deltatt, og hvilken tid fikk de? Hvorfor er ikke jeg med i DNs oversikt over hvem som har syklet?

De neste ukenes lunsj- og småprat vil selvsagt dreie seg om Birken, selv om man later som det ikke er så viktig: «Åjo, det stemmer, ja, jeg syklet visst, men jeg tok det bare som en tur, jeg». Man «glemmer» også å ta av startnummeret fra både sykkel og ryggsekk, og passer på å være i Marka når det er mest folk så alle ser det.

Så er det bare å begynne forberedelsene for neste år, for da skal det satses!

(I tillegg skal man selvsagt delta på noen andre arrangementer, som det norske skirennet Marcialonga, som arrangeres i Italia)

Startlister med Blodsmak Sportsklubb-medlemmer

Birkebeinerrittet:

Screen Shot 2013-07-25 at 11.55.36

Fredagsbirken:

Screen Shot 2013-07-25 at 12.04.08

Ultrabirken

Screen Shot 2013-07-25 at 12.04.37

Se reportasjen og bildegalleriet Birken på kombisykkel for tips!

Dette innlegget ble publisert i Blodsmak Sportsklubb og merket med , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.