Superprestige Fornebu 2013

Sykkelkråssrittet Superprestige Fornebu arrangeres av de joviale og stilsikre jålebukkene i Veste Aker Velo, og rittet har lange tradisjoner, helt tilbake til 2012. Superprestige Fornebu er sannsynligvis det eneste rittet som markerer løypa med rosa og gule piperensere.

Lørdag morgen disket Meteorologisk Institutt opp med kraftig regnvær, og vi som syklet til Fornebu fikk gleden av å bli grundig gjennomvåte allerede før start. Sånn så det ut ved starten (alle bildene er desaturated (bleket) og har fått korn, for maksimal CX-stemning):

Omtrent 20 ryttere stilte til start, og en del hadde med seg hjelpeapparat.

Veste Aker Velo imponerte med enormt bra arrangement: Ved gjennomkjøringen fikk alle se hvilken fabelaktig flott løype de hadde laget, og hvor lekkert markert den var, med piperensere i rosa og gult, og små hundetallerkener med hull. Artig. Løypa inneholdt grus, gress, et hinder før en bakke, servering av vaffel, gele og øl(!) på toppen, flere hindere, slalom på gress, sykling i fjæra, etc. Veldig bra.

Her er løypa:

Screen Shot 2013-10-05 at 18.25.24

Én runde tok i underkant av 10 minutter, litt avhengig av form og antall øl underveis.

Stemningsbilde fra startområdet:

Veldig profft å stille med skikkelig fottøy:

Enda mer profft å stille med skikkelige drikkevarer:

Superprestige Fornebu har både vanlig langesone og illegal langesone. Den illegale var forholdsvis godt markert:

Det sluttet heldigvis å regne før rittet startet, og etter at alle var i mål ble det sol og temmelig trivelig.

Starten gikk litt over 12, og her er loggen min:

Et lite triks for å bli KOM: Opprett segmentet selv. Så får det heller være at jeg er helt nederst på lista nå.

Det gikk raskt fra start, og jeg ség bakover i feltet, men siden løypa er genialt lagt opp, var det ikke siste gangen jeg så de raskeste.

Gresset var vått og tungt, men det virket som alle andre enn meg syklet omtrent like raskt som på asfalt. Jeg så ingen som «bunnyhoppet» over noen hindere, men jeg så en fyr som tryna skikkelig både i sanden på strandpartiet, og en gang til på noe gress nede ved vannet, så både bremse-/girhendel og styre ble slått skeivt. Denne fyren var meg. Etter det bestemte jeg meg for å drikke flere ølglass underveis enn jeg hadde velt. Det gikk litt tregt i starten, men så ble det orden på ting. Totalt sett ble det to velt og omtrent fem ølglass – pluss en vaffel. Den illegale langesonen var suveren. Takk!

Etter en stund ble jeg tatt igjen med en runde, og det var selvsagt en stor opplevelse å sykle i teten et kort øyeblikk.

Etter omtrent tre kvarter med passe mye slit, kom jeg i mål, langt bak vinnerne og de fleste andre. Da smakte det bra med en fortsatt nokså kald øl:

Og flere vafler – veldig bra at noen hadde kokkelert!

Premieutdelingen gikk ved loddtrekning, og det var kaffe fra hansker fra Torshov Sport Sykkel, kaffe fra Supreme Roastworks, og litt annet:

Godsaker deles ut:

Jeg husker ikke navnene på den glade vinneren eller den nesten like glade fyren på 2. plass, men Kristian fra VAV passet på å ikke smile for 3. plass:

Sånn så den én uke gamle sykkelen min ut etter sitt første ritt, hvis noen skulle bry seg (knasing i drivverk: check):

Oppdatering: Video!

Superprestige Fornebu 2013 from Anders Bakke Krogvig on Vimeo.

Om Christian

Chief mEdiocre Officer.
Dette innlegget ble publisert i rapport og merket med , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.