Historien, så langt

Blodsmak Sportsklubb ble startet høsten 2012 av en gjeng venner som ville ha en klubb på egne premisser (kanskje mest fordi nåværende styreleder ønsket dette). Vi var mange som deltok i konkurranser av og til, men ville ikke være med i en klubb med høy kontingent, dugnader, stygge drakter, etc. Dessuten ville vi ha det morsomt. Som det står i registreringen i Enhetsregisteret (organisasjonsnummeret vårt er 998724341):

Blodsmak Sportsklubb (Blodsmak SK) er opprettet av en gruppe ivrige mosjonister innenfor sykling, løping, ski og andre idretter, som ønsker en klubb på deres premisser, med et minimum av formelle krav og forpliktelser.

Navnet vårt

Alle som har drevet med fysisk aktivitet vet hva blodsmak er, og vi synes navnet Blodsmak Sportsklubb passer perfekt for oss som av og til gir alt, uansett om det har effekt eller ikke. Blodsmak er positivt!

Middelmådighet, perfeksjonert

lunch_762_idealtid

Denne Lunch-stripen passer perfekt for mange av medlemmene i Blodsmak Sportsklubb. For de aller fleste av oss handler det om å ha det morsomt, også i konkurranser. Det er likevel viktig å presisere at det er et enormt spenn i middelmådigheten, fra verdensmesetertitler til «DNF».

Medlemmene

Blodsmak Sportsklubb er en klubb for alle.

Blodsmak Sportsklubb ble startet i august 2012 og har ca 400 medlemmer (oppdatert november 2013). Vi har registrert varemerket Blodsmak® og er registrert i Frivillighetsregisteret så vi bl.a. kan motta Grasrotandel fra Norsk Tipping.

Klær

Vi har laget diverse ekstremt flotte og lekre klubbklær til sykling, triatlon, løping, ski, gressklipping, støvsuging, etc – pluss drikkeflasker, drikkebelter, luer, armbånd, klistremerker (og mer klistremerker), jerseybin (vanntett plastdings for f.eks. telefon – bilde her), skismøring og litt småtteri. Det kommer mer, se Butikk i menyen.

Medlemmenes meritter

Medlemmer i Blodsmak Sportsklubb har deltatt i en rekke mer og mindre prestisjefylte konkurranser i inn- og utland, og vi har minst én verdensmester, i SSWC, pluss vinneren av en lysestake på håndballcup i Trysil i 1990 (gjennom loddtrekning).

Av konkurranser medlemmene har deltatt i kan vi raskt ramse opp disse: VM i terrengsykling, VM i spark-utfor, Jotunheimen Rundt, NM i amerikansk fotball, Oslo Maraton, Hytteplanmila, HolmenkollmarsjenGrenader-løpet, Trans-Provence, NM i hurtigsjakk, Alpenbrevet, Mont-Blanc Cross, Eggenipa Opp, Oslos Bratteste, Stoltzekleiven Opp, og mye, mye mer. Ta gjerne en titt på medlemmens meritter. Blodsmak Sportsklubb er på Strava.

Medlemsfordeler

Blodsmak Sportsklubb har en del svært fordelaktige medlemsfordeler, f.eks. 10% rabatt på vørterøl på Lilloseter og 3kr rabatt på Lohengrin (verdens beste restitusjonssjokolade) på Mariholtet og Sandbakken. Vi håper å kunne tilby mer etter hvert!

Blodsmak Sportsklubb andre steder på nettet

Blodsmak Sportsklubb finnes også andre steder: Facebook-side, Facebook-gruppe, Twitter og Instagram-taggen #blodsmaksk.  Blodsmak Sportsklubb er på Strava.

Norges idrettsforbund

Planen vår var opprinnelig å bli en fullverdig klubb i Norges idrettsforbund, med alt det formelle i orden mtp. lisenser, etc, men med fokus på å ha det gøy. Det viste seg å være umulig, til tross for alle formaliteter, siden NIF nekter en klubb med “blodsmak” i navnet å bli medlem. Det er åpenbart helt i orden med navn som “Team Kjekkas”, “Pedalsmurfene” og  “Gærningen”, og også orienteringsløpet “Blodslitet” er helt fint. Navnet «Blodsmak Sportklubb» er derimot «useriøst og lite troverdig», i følge NIF.  Her kan du lese litt om hvor vanskelig det er å bli med i NIF. Mer om dette i TV2-saken Blodsmak nektes medlemskap i Norges idrettsforbund.

I 2012 fikk NIF berettiget kritikk for å gjøre det dyrt å delta i mosjonistarrangementernektet folk å arrangere maraton som samler inn penger til kreftsaken, og Friidrettsforbundet leverte blant annet perlen «Vi mener at som idrettsforbund så har vi eierskap til det som foregår av idrett i Norge«. I 2013 bestemte Norges Friidrettsforbund at det skal innføres en lisens for mosjonsløp, noe som har vakt sterke protester.

Nå er det ikke lenger så viktig for Blodsmak Sportsklubb med NIF-medlemskap, og mange medlemmer mener det er positivt at klubben ikke er medlem. Klubbmedlemmer som trenger lisens kan melde seg inn i en annen (billig) NIF-godkjent klubb, og føre opp “NIF-godkjent-klubbnavn/Blodsmak SK”, eller bare kjøpe engangslisens til konkurranser. Ulykkesforsikringen man får gjennom NIF, kan man fint kjøpe hos et helt vanlig forsikringsselskap – kanskje har du det allerede (les gjerne om forsikringsbehovet ved mosjonsløp).

Vil du melde deg inn?

Det er veldig hyggelig hvis du vil melde deg inn! Ett års kontingent (ut kalenderåret) koster 42kr for (u)vanlig medlemskap, eller 100kr for DeLuxe-medlemskap (som de fleste velger). Se her for informasjon om innmelding.

Vil du bidra?

Muntre medskribenter ønskes velkommen (gretne også, forsåvidt), og alle medlemmer oppfordres til å sende inn (bittebittesmå?) rapporter fra det de har bedrevet, uansett graden av middelmådighet. Ta kontakt på blodsmak.sportsklubb@gmail.com.

Ett svar til Historien, så langt

  1. Tilbaketråkk: Interessant om lisenser, Norges Friidrettsforbund, Kondis, sensur og boikott | Blodsmak

Det er stengt for kommentarer.