Vi vet jo godt at vørterøl er den perfekte restitusjonsdrikken, og alt tyder på at vår venn gamalosten er det perfekte akkompagnement til den herlige drikken.
Se bare her: latterlige, lusne 1% fett, og vanvittige 50% protein!
Protein er musklenes byggemasse. Det betyr at hvis du spiser 100g gamalost, blir ca 50% omdannet direkte til muskler. Dette kan det da umulig være noe menneskefordøyelig mat som overgår?
Gamalost kan selvsagt spises au naturel, med en gang man er ferdig med en av dagens økter:
Hva mener du om gamalostens forutsetninger som restitusjonsmat? Har du en favorittgamalost? Tips til festmåltidet?
Oss likar at internetten ikke avgir lukt…
Men å få ned 100 g med gammalost uten å pakke det inn med haugevis av brødskiver er ikke mulig, og da er man jo tilbake på karbolinja igjen. Jakten fortsetter!
Viljestyrke!
Litt fett er ok, lag en mozarrella salat, tar vel 1 min.
http://www.tine.no/6155.cms
30% protein er jo ynkelig lite mot gamalostens spektakulære 50%, og mozzarella’n inneholder 16 ganger så mye fett..
Sjekk ut ny bok frå Skald forlag «Gamalost». Der står det mykje om kvifor gamalosten er bra for helsa.
http://skald.no/utgjevingar/gamalost.html
Takk for tips! Utvilsomt et hovedverk innen norsk ernæringslitteratur.